Provozuje:
Juris Real Estate

Nový přívoz v metropoli propojí Holešovice se Štvanicí a Karlínem.

Křest nového přívozu, který propojí pražské Holešovice s ostrovem Štvanice a Karlínem, bude ve znamení říčního pikniku. První jízda bude 7. srpna, loď dostane jméno, které navrhnou sami lidé.

Nový přívoz v metropoli propojí Holešovice se Štvanicí a Karlínem.

autor. JURIS REAL

Křest nového přívozu, který propojí pražské Holešovice s ostrovem Štvanice a Karlínem, bude ve znamení říčního pikniku. První jízda bude 7. srpna, loď dostane jméno, které navrhnou sami lidé.

Návrhy sbírá radnice do pátku na e-mailové adrese privoz@praha7.cz nebo na facebooku Prahy 7. Informoval o tom starosta Jan Čižinský.

Přívoz bude součástí pražské integrované dopravy a provozovat ho bude Pražská paroplavební společnost. Stejně jako u ostatních přívozů zaplatí lidé při cestě novým přívozem jízdné jako v pražské MHD.

Přívoz je v Praze trvale na dalších pěti místech, mimo jiné v Podbabě a v Modřanech.

"Od 7. srpna si tak občané Prahy 8 budou moci zajet lodí nakoupit do tržnice, obyvatelé sedmičky získají příjemné propojení s centrem a lidé z obou stran dobře dostupné místo k rekreaci," uvedl zástupce starosty Ondřej Mirovský.

Praha 7 zamýšlela původně zavést a provozovat přívoz sama a od lidí vybírat symbolické jízdné. Kvůli vysokým nákladům se ale nakonec obrátila na magistrát s žádostí o pomoc.

Podle aktuálních údajů bude loďka v letošní sezoně přes Vltavu jezdit ve zkušebním provozu do podzimu. Plná sezona od dubna do října vyjde na 1,3 milionu korun. Převozník od jara do podzimu najezdí přes řeku více než 5000 kilometrů.

Vedení Prahy 7 chce podle starosty Jana Čižinského upozornit na to, že lidem dlouhodobě chybí lávka, která by propojila břehy Holešovic a Karlína.

V minulosti byla sice vypsána architektonická soutěž na most pro pěší, situace se ale změnila kvůli povodním, takže bude nutné vypsat soutěž novou. Městská část se pokusí sehnat peníze z evropských fondů. Sama by stavbu platit nemohla. Lidé by se po lávce mohli poprvé projít v roce 2018.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»