Provozuje:
Juris Real Estate

Nový majitel kutnohorského pivovaru plánuje obnovit výrobu piva.

Pivovar Lorec v Kutné Hoře má nového vlastníka, který chce obnovit výrobu piva v památkově chráněném areálu. Pivovar, který v minulosti využívala skupina Heineken, koupila od města kroměřížská společnost SMART estate za 16,4 milionu korun.

Nový majitel kutnohorského pivovaru plánuje obnovit výrobu piva.

autor. JURIS REAL

Pivovar Lorec v Kutné Hoře má nového vlastníka, který chce obnovit výrobu piva v památkově chráněném areálu. Pivovar, který v minulosti využívala skupina Heineken, koupila od města kroměřížská společnost SMART estate za 16,4 milionu korun.

Převod budov a pozemků byl dokončen, nový majitel je již zapsán v katastru, sdělil ČTK starosta Martin Starý (Kutnohorská změna).

Firma, která stojí i za obnovením provozu v břeclavském pivovaru, bude muset nejdříve investovat do rekonstrukce areálu. Zástupce nového vlastníka Jan Svoboda ČTK sdělil, že práce by mohly začít příští rok na jaře. "Určitě se tam nebude nic dít minimálně do začátku příštího roku," uvedl.

Celý projekt včetně harmonogramu prací chce firma představit v říjnu na tiskové konferenci.

"Udělat projekt na takovýto pivovar bude pár měsíců trvat. Obzvláště když je to památkově chráněný objekt a je to v dezolátním stavu. Jsou tam zasypané kanály, zatopené sklepy," podotkl Starý, podle nějž jenom technologie vyjdou na 70 milionů korun. Svoboda ale zatím výši investice nechtěl komentovat. Prodej areálu schválili už před časem zastupitelé. Nový majitel by podle Starého měl založit dceřinou firmu, která bude pivovar provozovat a která bude mít sídlo v Kutné Hoře. Výnosy z daní tak budou plynout do městského rozpočtu, což v případě Heinekenu nebylo.

Podle podmínek výběrového řízení na prodej areálu musí nový vlastník kutnohorského pivovaru ročně vařit nejméně 30.000 hektolitrů.

Do roka od prodeje musí být zažádáno o stavební povolení a do dvou let od jeho získání by v areálu měla být obnovena výroba.

Pivovar v minulosti vařil kolem 200.000 hektolitrů piva, v posledních letech však byla výroba v útlumu.

Heineken v Kutné Hoře v roce 2009 ukončil výrobu a přesunul ji do Velkého Března. Další rok už byl areál i bez technologie, která byla demontována a odvezena.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»