Provozuje:
Juris Real Estate

Nové vlakové zastávky u Prahy jsou v kurzu.

Přeplněné vlakové soupravy dopravce posílí.

Nové vlakové zastávky u Prahy jsou v kurzu.

autor. JURIS REAL

Přeplněné vlakové soupravy dopravce posílí.

Vlakové spoje přes nové zastávky ve středočeských obcích Hostivice a Chýně, které usnadňují od počátku školního roku cestujícím spojení s hlavním městem, si lidé velmi oblíbili. Jsou přeplněné, takže organizace Ropid spolu s Českými drahami od pondělí na dva ranní spoje nasadí posílené soupravy.

„Zkušenosti prvních dní provozu na vlakové lince S65, která jede z pražské Knížecí přes Hostivici do Rudné u Prahy přes nově otevřené vlakové zastávky Hostivice-Sadová, Hostivice-U hřbitova a Chýně ukázaly, že zájem cestujících o nové vlakové spojení z této oblasti předčil všechna očekávání,“ uvedl mluvčí Ropidu Ondřej Kubala.

Ještě o prázdninách poklidná cesta motoráčkem se tak změnila s trochou nadsázky na boj „o čerstvý vzduch“ ve vlaku. Obrovský problém zvládnout nápor cestujících mají zejména dva ranní spoje s příjezdem na zastávku Praha-Na Knížecí v 6:50 a 7:56 hodin. Z Rudné přitom oba vlaky vyrážejí v 6:04, resp. 7:11.

„Věděli jsme, že je nové vlakové spojení z Chýně a Hostivice mnohem rychlejší, než dosavadní autobusy. Ale že s ním začne jezdit tolik lidí, že je bude problém pobrat, nikdo z nás nečekal,“ sdělil šéf Ropidu Pavel Procházka. Proto budou oba tyto ranní spoje posíleny, od pondělí budou mít vlaky dva vozy. Podle Ropidu a Českých drah jde zatím o provizorní řešení. Ropid nicméně uvažuje, že kvůli zvýšenému počtu cestujících posílí i některé odpolední spoje opačným směrem. „Ve všech vlacích budeme mít průzkumníky, kteří budou sčítat pohyb cestujících na této lince. Na základě těchto statistik začneme s Českými drahami a Středočeským krajem hledat systémové řešení, jak dopravu na lince S65 posílit i v dalších částech dne,“ dodal Procházka.

Od 1. září začaly zastavovat vlaky na pěti nových zastávkách v oblasti Rudné a Hostivice: Rudná u Prahy zastávka, Chýně, Jinočany, Hostivice-Sadová a Hostivice-U hřbitova. V souvislosti s tím se zcela změnil také jízdní řády na tratích Praha - Rudná u Prahy - Beroun a Praha-Smíchov Na Knížecí - Hostivice - Rudná. Správa železniční dopravní cesty a Středočeský kraj tu společně investovaly několik desítek milionů korun. Cesta vlakem z Chýně do pražských Dejvic nově trvá s jedním přestupem v Hostivici pouze 28 minut, přičemž dosavadní cesta autobusy nebo kombinací autobusem a metrem trvala zhruba 50 minut. Na Smíchovské nádraží dojede vlak s přestupem v Rudné za 30 minut, Na Knížecí bez přestupu za 42 minut, na Masarykovo nádraží s přestupem v Hostivici za 38 minut. Z nové zastávky u hostivického hřbitova trvá cesta do Dejvic jen 23 minut, na Masarykovo nádraží 33 minut a přímým vlakem Na Knížecí 37 minut. Například do Dejvic se dosud z této oblasti cestovalo spoji pražskou integrovanou dopravou přibližně padesát minut.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»