Provozuje:
Juris Real Estate

Nové lanovky, sjezdovky i parkoviště.

Skiareály investovaly 900 mil.

Nové lanovky, sjezdovky i parkoviště.

autor. JURIS REAL

Skiareály investovaly 900 mil.

Provozovatelé lyžařských areálů v České republice investovali před zimní sezónou celkem zhruba 900 milionů korun, vyplynulo z ankety. Ceny skipasů se zvýšily hlavně ve větších střediscích, většinou do pěti procent.

Nové lanovky vyrostly mimo jiné na Černé hoře v Krkonoších či v Peci pod Sněžkou. Nové sjezdovky budou moci lyžaři využít například ve Skiareálu Lipno nebo v Klínech na Mostecku.

SkiResort Černá hora - Pec letos investoval historicky nejvíce, a to přes 250 milionů korun. Největší část šla do šestisedačkové lanovky Hofmanky na Černé hoře a čtyřsedačkové lanovky Zahrádky v Peci pod Sněžkou.

Skipasy ve SkiResortu v hlavní sezoně zdraží o 40 korun na 690 korun, v nově zavedené TOP sezoně o Vánocích a v únoru budou stát 750 Kč.

Ve Špindlerově Mlýně jednodenní skipas v hlavní sezoně zdraží o 100 korun na 850 korun. Cena při nákupu přes internet v systému věrnostního klubu Gopass bude 790 korun místo loňských 695 korun.

Špindlerovští před sezonou investovali přes 210 milionů korun, zejména do nové šestisedačkové lanovky na Pláně, která nahradí čtyřsedačkovou lanovku. Další peníze Skireál dal do projektu modernizace umělého zasněžování.

Desítky milionů korun investovalo středisko Kouty v Jeseníkách. Podle zástupce areálu Petra Marka se investovalo především do rozšíření zasněžování, zakoupena byla nová rolba a rozšířena kapacita ubytování u sjezdovky o 120 míst.

Skiareál Lipno na jihu Čech návštěvníkům nabídne od této sezony novou sjezdovku Vyhlídka. Tu provozovatelé komplexu v létě vybudovali na ploše přibližně pěti hektarů. Jde o 1 200 metrů dlouho sjezdovku s převýšením 185 metrů.

V Deštném v Orlických horách se ceny skipasů měnit nebudou, jednodenní lyžování bude dál za 460 korun. „Investice letos byly asi čtyři miliony korun, hlavně do posílení zasněžování a rekonstrukce objektu servisu a půjčovny,“ řekl ředitel Skicentra Deštné Petr Prouza.

Také v zimních střediscích na Frýdecko-Místecku v Beskydech se bude lyžovat za stejné ceny jako v minulé sezoně.

Šumavské zimní středisko Ski&Bike Špičák investovalo před zimou víc než 21 milionů korun bez DPH.

„Investice jsou v porovnání s minulými léty minimálně dvojnásobné. Hlavní investice šla do vybudování nového parkoviště hned u kas a nástupu na hlavní lanovku,“ uvedl provozní ředitel areálu Vladimír Kasík. Investice se promítnou v průměru pětiprocentním zvýšením cen. Celodenní jízdenka pro dospělého podraží z 580 na 610 korun, mládež zaplatí 405 korun a děti 85 korun.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»