Provozuje:
Juris Real Estate

Nové hypoteční úvěry netrhnou letos rekord díky refinancování.

Nově sjednané hypoteční úvěry by měly v letošním roce dosáhnout rekordních čísel. Objem nových hypoték by měl letos srazit na kolena i rekordní rok 2013, kdy se na rekordních výsledcích podílelo zejména refinancování.

Nové hypoteční úvěry netrhnou letos rekord díky refinancování.

autor. JURIS REAL

Nově sjednané hypoteční úvěry by měly v letošním roce dosáhnout rekordních čísel. Objem nových hypoték by měl letos srazit na kolena i rekordní rok 2013, kdy se na rekordních výsledcích podílelo zejména refinancování.

Banky si ale letos mnou ruce, protože na letošním rekordu se podílejí hlavně skutečně nové hypotéky.

„Refinancování dosáhlo svého rekordu v roce 2013, kdy podle našich odhadů tvořilo 36 procent z celkového objemu sjednaných hypoték. Loni už to bylo výrazně méně, kolem 22 procent, a letos to bude ještě méně,“ říká Libor Ostatek, ředitel makléřské společnosti Golem Finance. Objem refinancovaných hypoték by měl podle Libora Ostatka letos meziročně vzrůst o pět miliard korun na 38 miliard korun, i přesto se jejich podíl sníží na 20 procent. Nárůst nových úvěrů je způsoben především snahou hypotečních bank udržet si stávající klienty. „Především jde o výsledek silného konkurenčního boje v kombinaci s investicemi bank do péče o vlastní klienty. Společně s tím, jak v posledních letech rostla ochota klientů při obnovách měnit banku, rostla motivace bank do těchto klientů investovat a nabídnout jim takovou úrokovou sazbu, se kterou budou spokojeni a nebudou mít ke změně důvod," říká Pavel Zúbek, mluvčí Komerční banky.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»