Provozuje:
Juris Real Estate

Nová statistika o počtu prodaných bytů v hlavním městě

Ve čtvrtém kvartále 2012 se v Praze prodalo 1 612 nových bytů. Za stejné období roku 2011 to bylo o 38% méně – tedy 1 076 bytů.

Nová statistika o počtu prodaných bytů v hlavním městě

autor. JURIS REAL

Ve čtvrtém kvartále 2012 se v Praze prodalo 1 612 nových bytů. Za stejné období roku 2011 to bylo o 38% méně – tedy 1 076 bytů.

Razantní nárůst prodejů byl způsoben zejména přílivem nových projektů v okrajových lokalitách, které developeři zahajovali za téměř nákladové ceny. Takřka třetina bytů se prodala v Praze 10. Skanska Reality, která se výzkumem dlouhodobě zabývá, sleduje všechny projekty na pražském trhu – tedy i ty s méně než 50 byty. „Domníváme se, že trend zahajování nových projektů za ceny, které odpovídají nákladům na výstavbu, odpovídá nedobré kondici současné ekonomické situace a z dlouhodobého hlediska rozhodně není udržitelný,“ řekla Naděžda Ptáčková ředitelka odboru Prodeje a marketingu Skanska Reality. „Podnikatelská činnost v dobře fungujícím tržním prostředí je z podstaty věci založena na zisku, který je přiměřený aktuální poptávce a kvalitě nabízeného produktu,“ doplnila závěrem.

V závěru roku 2012 bylo v Praze v nabídce celkem 7 183 nových bytů, což je o 12% méně než ve stejném období předloňského roku. Nově byl v posledním kvartále loňského roku zahájen prodej 687 bytů, což je číslo srovnatelné s rokem 2011, kdy na trhu přibylo 706 bytů. Nízkoenergetických bytů bylo v minulém kvartále nově přidaných 115. Průměrná cena nově zahájených projektů ve čtvrtém kvartále byla 48 050 Kč/m2 včetně DPH.

Lokalitou s největším počtem prodaných bytů je Praha 10, kde byla prodána téměř třetina z celkového počtu – zhruba 500 bytů. V závěsu se drží Praha 9 s 358 prodanými byty.

S využitím Reality Skanska. Nově prodané byty na konci roku 2012 [citováno dne 11. 1. 2013]. Dostupný z http://www.sreality.cz/clanek/nove-prodane-byty-na-konci-roku-2012/6841




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

NCOZ stíhá šest občanů kvůli korupci související s obecními byty v Brně.

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu obvinili šest lidí kvůli korupčnímu jednání v souvislosti se správou a hospodařením bytového fondu jedné brněnské městské části. Více»

Všechny články a aktuality »»