Provozuje:
Juris Real Estate

Nejvíce nových bytů v hlavním městě se staví na desítce.

Lákadlo v podobě ceny nového bytu na okraji Prahy pod 1 milion korun včetně DPH výrazně přispělo k oživení prodejů novostaveb. V meziroční komparaci se prodej bytů v pražských developerských projektech ve 4. kvartále roku 2012 zvýšil o 38 procent.

Nejvíce nových bytů v hlavním městě se staví na desítce.

autor. JURIS REAL

Lákadlo v podobě ceny nového bytu na okraji Prahy pod 1 milion korun včetně DPH výrazně přispělo k oživení prodejů novostaveb. V meziroční komparaci se prodej bytů v pražských developerských projektech ve 4. kvartále roku 2012 zvýšil o 38 procent.

Nejvíce bytů -- téměř třetina se prodala v okrajových částech Prahy 10. Důvodem je to, že v září uvedl přední rezidenční developer Central Group na trh nový bytový projekt Javorová čtvrť v Praze- Horních Měcholupech, kde vybrané garsonky nabízel od 950 tisíc korun včetně DPH a příslušenství. Konkurenční Ekospol následně oznámil plošné snížení cen nových bytů ve svém projektu Horní Měcholupy III. o zhruba 11 procent. Ekospol tak stáhl cenu nejlevnějšího bytu na 1,18 milionu korun včetně DPH.

Podle společnosti Skanska Reality jsou ceny nových bytů ve zmíněné okrajové lokalitě na téměř nákladové ceně. „Domníváme se, že trend zahajování nových projektů za ceny, které odpovídají nákladům na výstavbu, odpovídá nedobré kondici současné ekonomické situace a z dlouhodobého hlediska rozhodně není udržitelný,“ prohlásila Naděžda Ptáčková, ředitelka prodeje a marketingu ve společnosti Skanska Reality.

Central Group v roce 2012 prodal nejvíce nemovitostí od rekordního předkrizového roku 2007 a to právě zásluhou Javorové čtvrti. "Za pouhé tři měsíce v nabídce se zde prodala naprostá většina bytů nabízených v úvodní etapě – přesně 236," uvedla společnost v tiskové zprávě. Vedle Prahy 10 šly nové byty na odbyt také ve třetí a deváté městské části. Na sklonku loňského roku bylo v Praze k mání celkem 7 183 nových bytů, což je meziročně o 12 procent méně. Průměrná cena nově zahájených projektů dosahovala ve čtvrtém kvartále 48 050 korun za m2 včetně DPH, uvedla Skanska Reality.

Své statistiky prodejů nových bytů v Praze si dělá také Ekospol, který ale na rozdíl od společnosti Skanska Reality monitoruje pouze větší projekty s 50 a více byty. Za celý rok 2012 se podle Ekospolu v hlavním městě prodalo něco málo přes 4000 bytů, o 16 procent více než v roce 2011.

S využitím Marečková. M. Nejvíce nových bytů se v hlavním městě prodává na praze 10 [citováno dne 10. 1. 2013]. Dostupný z http://byznys.ihned.cz/reality/c1-59101020-nejvice-novych-bytu-se-v-hlavnim-meste-prodava-na-praze-10




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»