Provozuje:
Juris Real Estate

Nejpravděpodobnějším scénářem ČNB je teď podle Holuba stabilita sazeb.

Nejpravděpodobnějším výhledem měnové politiky České národní banky v nejbližší době je stabilita úrokových sazeb. Na Setkání lídrů průmyslu a exportu to sdělil člen Bankovní rady ČNB Tomáš Holub.

Nejpravděpodobnějším scénářem ČNB je teď podle Holuba stabilita sazeb.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Nejpravděpodobnějším výhledem měnové politiky České národní banky v nejbližší době je stabilita úrokových sazeb. Na Setkání lídrů průmyslu a exportu to sdělil člen Bankovní rady ČNB Tomáš Holub.

Proces normalizace měnové politiky je podle něj správná věc a odraz solidního stavu české ekonomiky. "Prognóza České národní banky počítá s postupným posilováním kurzu koruny, které zatím v praxi nesledujeme," uvedl Holub. Tento vývoj může být podle něj dílčím argumentem pro úpravu sazeb. Jestliže ale je slabší kurz české měny odrazem zhoršující se zahraniční poptávky, může fungovat jako "automatický polštář", poznamenal.

Kurz české měny se v těchto dnes pohybuje okolo 25,80 Kč za euro. Průměrný kurz koruny letos bude podle květnové prognózy ČNB 25,30 Kč/EUR a příští rok koruna posílí na průměrných 24,70 Kč/EUR. Bankovní rada České národní banky zvýšila naposledy úrokové sazby na zasedání 2. května, a to o 0,25 procentního bodu. Základní úroková sazba tak stoupla na dvě procenta. Centrální banka zvýšila úrokové sazby od ukončení kurzového závazku v dubnu 2017 z nulových úrovní osmkrát. Loni to bylo pětkrát, z toho čtyřikrát v řadě.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»