Provozuje:
Juris Real Estate

Nejlevnější nájmy jsou v Ústeckém kraji.

Nejdražší pak samozřejmě v hlavním městě.

Nejlevnější nájmy jsou v Ústeckém kraji.

autor. JURIS REAL

Nejdražší pak samozřejmě v hlavním městě.

Nejlevnější nájmy v České republice byly na konci prvního čtvrtletí v Ústeckém kraji s průměrnou cenou 134 korun za metr čtvereční. Nejdražší byla Praha s průměrem 300 korun za metr čtvereční.

Vyplývá to z údajů developerské společnosti Trigema, které zveřejnila tiskové konferenci. Porovnávala zhruba 23.000 veřejně dostupných záznamů z 20 realitních serverů na českém trhu.

Průměrná cena nájmů v mimopražských regionech byla 168 korun za metr čtvereční, v komparaci s hlavním městem o 44 procent nižší. Po Praze byly nájmy nejdražší v Jihomoravském (225 korun za metr čtvereční) a Královéhradeckém kraji (187 korun). Nejlevnější nájemné bylo po Ústeckém kraji v Moravskoslezském kraji (144 korun) a na Karlovarsku (154 korun). V metropoli bylo na konci prvního čtvrtletí nejvyšší nájemné v městských částech Praha 1 (373 korun za metr čtvereční), Praha 2 (364 korun) a Praha 3 (306 korun). Nejlevnější byla Praha 10 s průměrnou cenou 251 korun za metr čtvereční. Ve srovnání s počátkem roku 2013 nájemné nejvíce vzrostlo v Praze 5 (o 160 procent), v Praze 2 (o 144 procent) a Praze 4 (o 138 procent). V Praze 1 se zvýšilo zhruba o čtyři pětiny.

Podle údajů evropského statistického úřadu Eurostat bydlelo v ČR v roce 2015 v nájemních bytech 22 procent lidí. Z okolních zemí byl nejnižší podíl v Rumunsku (čtyři procenta), na Slovensku (11 procent) a v Maďarsku (13 procent). Naopak ve Švýcarsku to bylo 55 procent, v Německu 48 procent a v Rakousku 44 procent.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»