Provozuje:
Juris Real Estate

Nejlepším městem k životu zůstává Vídeň.

Naše metropole pak dominuje střední a východní Evropě.

Nejlepším městem k životu zůstává Vídeň.

autor. JURIS REAL

Naše metropole pak dominuje střední a východní Evropě.

Vídeň je už poosmé celosvětově nejlepším městem pro život. Nejhůře z komparace vyšla irácká metropole Bagdád kvůli špatné bezpečnostní situaci i infrastruktuře. Vyplývá to z nejnovějšího žebříčku, který sestavuje konzultační společnost Mercer. Praha si v něm udržela 69. místo a je na tom nejlépe ze všech měst střední a východní Evropy.

Průzkum hodnotí celkem 231 měst. Při sestavování žebříčku vychází Mercer z desítek kritérií – hodnotí např. politickou stabilitu, úroveň zdravotní péče, kriminalitu, možnosti rekreace nebo kvalitu dopravy v dané lokalitě.

V první desítce zůstávají západoevropská města, jako jsou Curych, Mnichov nebo Kodaň, nově se na desátém místě umístila Basilej. Vystřídala tak na této pozici australské Sydney.

Mercer řadí Prahu do středo- a východoevropského regionu, kde zaujímá první příčku, celkově 69. Následují slovinská Lublaň (76.), maďarská Budapešť (78.), litevský Vilnius (81.) a polská Varšava (také 81.).

Naopak globální centra, jako jsou Londýn, Paříž, Tokio a New York, se opět nedostala ani mezi nejlepších 30 a zaostávají za většinou velkých měst Německa, Skandinávie, Kanady, Nového Zélandu a Austrálie.

O šest míst se na 27. místo kvůli teroristickým útokům propadl Brusel, o 11 míst si na 133. místo pohoršil kvůli politické nestabilitě Istanbul.

V rámci Evropy se podle průzkumu nejhůře žije v Sarajevu (171. místo), v Tiraně (188) a v Minsku (189). Celosvětově je kromě Bagdádu nejhorším městem pro život středoafrické Bangui, hlavní město Haiti Port-au-Prince, jemenské hlavní město Saná nebo súdánský Chartúm. Na sedmém místě od konce je syrský Damašek.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»