Provozuje:
Juris Real Estate

Návštěvnost skiareálů byla na 20 až 30 procentech kapacity.

Provoz o uplynulém víkendu, který byl prvním v nové sezoně, spustilo zhruba 30 skiareálů. Návštěvnost se pohybovala mezi 20 a 30 procenty obvyklé kapacity.

Návštěvnost skiareálů byla na 20 až 30 procentech kapacity.

autor. JURIS REAL, ČTK

Provoz o uplynulém víkendu, který byl prvním v nové sezoně, spustilo zhruba 30 skiareálů. Návštěvnost se pohybovala mezi 20 a 30 procenty obvyklé kapacity.

Fronty se tak netvořily. Návštěvníci opatření dodržovali, provozovatelé se shodují, že nastavená pravidla je možné bez větších problémů plnit. ČTK to sdělil ředitel Asociace horských středisek (AHS) Libor Knot.

Vláda provoz lyžařských středisek umožnila od pátku 18. prosince. Platí v nich přísná bezpečnostní a hygienická nařízení. Lidé se ale nemohou na horách za rekreačními účely ubytovat, restaurace mohou prodávat občerstvení pouze přes výdejní okna. Na českých horách je podle Knota asi 100 větších lyžařských středisek, otevřeno tak bylo 30 procent z nich. Alespoň některá střediska podle něj fungovala skoro v každém pohoří. Připravených sjezdovek zatím není podle Knota mnoho, ale doufá, že se ochladí a situace se s blížícími se vánočními svátky bude rychle zlepšovat.

"Nejvíce kilometrů sjezdových tratí měli připraveno na Klínovci, na Lipně, ve Špindlerově Mlýně, nebo v Peci pod Sněžkou. Sjezdovky ale fungovaly i na Bílé v Beskydech, nebo v Karlově a v Kopřivné v Jeseníkách, v Orlických a Jizerských horách, apod. Mnohá další místa se zatím připravují na spuštění lanovek a vleků těsně po Vánocích," konstatoval Knot.

Provozovatelé si vyzkoušeli fungování nových protiepidemických opatření. Zejména zodpovědně se podle Knota postavili ke stavbě koridorů u nástupních prostorů na lanovky a vleky. Zaměstnanci středisek podávali návštěvníkům informace, současně dbali na dodržování rozestupů a ochrany nosu a úst na vlecích a lanovkách.

"Zkušenosti jsou tedy velmi pozitivní - drtivá většina návštěvníků všechna opatření bez problémů akceptovala, a naopak byli vstřícní a pozitivní i vůči okolí. Bylo poznat, že si všichni váží možnosti pobývat na čerstvém vzduchu," uvedl dále Knot.

Vyjma povinnosti roušek na vlecích a lanovkách a povinných dvoumetrových rozestupů, mohou lidé lyžovat bez omezení. Ve střediscích mohou fungovat půjčovny lyžařského vybavení.

Stejně jako v obchodech nebo provozovnách služeb v nich platí limit 15 metrů čtverečních provozní plochy na jednoho zákazníka. V provozu mohou být také lyžařské školy, a to nejvýše pro devět dětí s instruktorem.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Slavia pojišťovna míří do Nizozemí.

Bude tam pojišťovat auta. Více»

Pavel navrhl na ústavní soudce Přibáně a Langáška.

Prezident Petr Pavel navrhl Senátu na soudce Ústavního soudu (ÚS) právníka a sociologa Jiřího Přibáně a soudce Nejvyššího správního soudu Tomáše Langáška. Oznámil to dnes odbor komunikace Kanceláře prezidenta republiky. Více»

Praha 1 hodlá turistům zakázat kostýmy plameňáků.

Praha 1 chce jednat s magistrátem o zákazu kostýmů v podobě např. pánských přirození či plameňáků, které využívají zahraniční turisté zejména při rozlučkách se svobodou. Stojí to v usnesení, které minulý týden schválilo zastupitelstvo městské části. Více»

Národní pavilon na Expo 2025 postaví japonská společnost Daisue.

Český národní pavilon na výstavě Expo 2025 postaví japonská společnost Daisue. Zástupce stavební společnosti podepsal smlouvu s generálním komisařem české účasti Ondřejem Soškou. Více»

Fotovoltaika v ČR za 5 let stoupla o tisíce procent.

Investice do ní o desítky miliard. Více»

Všechny články a aktuality »»