Provozuje:
Juris Real Estate

Nástupce lakovny AZOS v Nymburce nezastaví výrobu.

Proti výzvě se odvolal.

Nástupce lakovny AZOS v Nymburce nezastaví výrobu.

autor. JURIS REAL

Proti výzvě se odvolal.

Nymburská lakovna a zinkovna AZOS, resp. její nástupnická společnost Automotive Painting Partners (APP) nezastaví výrobu, jak jí minulý týden uložil mladoboleslavský stavební úřad. Proti výzvě podala firma odvolání a čeká na rozhodnutí, řekl ČTK mediální zástupce APP Karel Samec. "Zjištění úřadu podle nás neodpovídají skutečnosti a jsou také v rozporu s nedávným rozsudkem krajského soudu v Praze. Ten zcela zamítl žalobu města Nymburk týkající se povinnosti pro APP zdržet se užívání příslušné stavby," konstatoval Samec. V odůvodnění rozsudku se podle něj uvádí, že platná kolaudace opravňuje žalovanou (APP) provozovat ve svém areálu lakovnu. Nymburk se několik let snaží donutit AZOS, aby snížil zápach z provozu, který podle místních obtěžuje jejich každodenní život. Firma s kritikou města nesouhlasí a uvádí, že splňuje veškeré předpisy.

Spor mezi firmou a městem skončil až u soudu. Nymburský okresní soud loni v červnu rozhodl, že zápach z provozu AZOS neobtěžuje okolí víc než ostatní podniky v průmyslové zóně. Město se u soudu domáhalo, aby firmě nařídil zápach snížit. Rozsudek okresního soudu potvrdil letos v březnu krajský soud. Druhou část žaloby, v níž Nymburk žádal zastavení provozu, postoupil okresní soud příslušným úřadům, tedy stavebnímu úřadu. Spis putoval na kolínský stavební úřad, který se ale prohlásil za podjatý. Konečné rozhodnutí tak minulý týden učinil až stavební úřad v Mladé Boleslavi, který nařídil firmě, aby bezodkladně ukončila nepovolený způsob užívání stavby, což fakticky znamená ukončení provozu. "Jsme přesvědčeni, že námi předložené podklady nebyly posouzeny správně. Zároveň nedošlo ani k zohlednění závěrů z rozsudku odvolacího krajské soudu v Praze. Proto nyní podnikáme veškeré právní kroky, abychom dosáhli nápravy," řekl Samec. Firma počká, jak se s odvoláním mladoboleslavský stavební úřad vypořádá. "Naše rozhodnutí i nadále pokračovat ve výrobě je též motivováno povinností dodržovat smluvní termíny dodávek a snahou zachovat všechna pracovní místa včetně zajištění výplaty mezd," dodal Samec.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»