Provozuje:
Juris Real Estate

Naložené kamiony začaly v metropoli testovat pohyby mostů u Vltavské.

Tři plně naložené kamiony začaly v sobotu po sedmé hodině večer testovat pohyby mostů u stanice metra C Vltavská. Pražská Technická správa komunikací (TSK) hodlá otestovat stabilitu mostu po jeho podepření.

Naložené kamiony začaly v metropoli testovat pohyby mostů u Vltavské.

autor. JURIS REAL

Tři plně naložené kamiony začaly v sobotu po sedmé hodině večer testovat pohyby mostů u stanice metra C Vltavská. Pražská Technická správa komunikací (TSK) hodlá otestovat stabilitu mostu po jeho podepření.

V neděli budou testy pokračovat i na vedlejším mostě na nábřeží Kapitána Jaroše. Kompletní výsledky testů chce TSK představit během týdne, první by mohly být už v pondělí.

"Dnešní zatěžkávací zkouška je návazná na diagnostiku, která byla prováděna na kritickém rameni už v prosinci, kvůli čemuž jsme tehdy museli omezit dopravu. Na tomto vedlejším rameni nepředpokládáme, že by tam byla nějaká konstrukční vada, ale vzhledem k tomu, že je to stejná konstrukce ze stejné doby, tak dnes a zítra ověříme, zda tam není nějaká chyba," řekl náměstek pražského primátora pro dopravu Adam Scheinherr (Praha Sobě). Mosty jsou z takzvaného předpjatého betonu, do kterého se vkládají ocelová lana, aby byl odolný proti tahu. Stejnou konstrukci měly mosty v Troji nebo v italském Janově, které se loni zřítily. TSK chce zkouškami změřit pohyby mostů. Testy provádí za pomoci přejezdů tří plně naložených aut, každé z nich váží 40 tun. Celkem by tak měl být most zatížen na 120 tun.

Včerejší testy mostu v Bubenské ulici trvaly zhruba do třetí hodiny ranní, řidiči do té doby budou muset jezdit po objízdných trasách. Doprava se na most vrátí v neděli. Obnoven bude taktéž provoz tramvají, který byl kvůli vybudování podpěr omezen. Zkoušky budou pokračovat i v neděli, kdy řidiči neprojedou po mostě na nábřeží Kapitána Jaroše a uzavřen bude jeden jízdní pruh pod mostem. Také tady plánuje TSK provést statické i dynamické zatěžkávací testy, při nichž most pomocí tzv. budiče kmitů rozkmitá a bude sledovat jeho pohyby. Omezení provozu bude trvat od 19 hodin do půlnoci.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»