Provozuje:
Juris Real Estate

Nadšenci létání chtějí snímkovat ČR z kokpitu svých sportovních letadel.

Vyfotografovat celou Českou republiku z kokpitu svých sportovních letadel se rozhodla skupina osmi nadšenců s názvem Česko z nebe.

Nadšenci létání chtějí snímkovat ČR z kokpitu svých sportovních letadel.

autor. JURIS REAL, ČTK

Vyfotografovat celou Českou republiku z kokpitu svých sportovních letadel se rozhodla skupina osmi nadšenců s názvem Česko z nebe.

Zemi z pohledu ptáků plánují snímkovat letos na jaře a v létě a snímky pak zpřístupnit veřejnosti, sloužit by měly také k propagaci české krajiny. ČTK to sdělila členka skupiny Alice Šplíchalová.

Posádky čtyř dvoumístných letadel nyní pracují na leteckém plánu, jak shora celou zemi vyfotografovat. Vedle toho chtějí zemi z nebe rovněž filmovat.

Autorem myšlenky je pilot a letecký fotograf Milan Paprčka, podle kterého je nejkrásnější pohled na ČR právě z nebe.

"Ale tento pohled nemá možnost zažít každý. Proto jsme se rozhodli vyfotografovat celé Česko z letadla a zpřístupnit záběry i ostatním. Protože shora je Česko úplně jiné," uvedl Paprčka.

Šplíchalová uvedla, že piloti dokážou ve svých letadlech kroužit nad obcí i v nejnižších možných výškách, druhý člen posádky letadla, fotograf, má pak úkol vytvořit jedinečný záběr.

"Nejkrásnější fotografie vznikají za počasí bez oblačnosti. I když někdy pár oblaků přidá na dramatičnosti fotografie," dodal k tomu další člen skupiny, fotograf Jakub Chovan.

Tento rok chce skupina podle Paprčky zvěčnit z letadel až 500 měst a obcí v ČR.

Ukázky jejich dosavadních snímků si lze prohlédnout na webu skupiny ceskoznebe.cz.

Později by se na něm měly podle Šplíchalové objevit také informace o zveřejňování fotografií z plánovaného snímkování republiky.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Paříži se v noci zřítila křídla mlýna na známém kabaretu Moulin Rouge.

V noci na dnešek se v Paříži zřítila křídla větrného mlýna, symbolu známého kabaretu Moulin Rouge. Informovala o tom agentura AFP s odkazem na prohlášení hasičů. Více»

Výborný bude informovat o pomoci ovocnářům s poškozenou úrodu.

Ministr zemědělství Marek Výborný (KDU-ČSL) bude dnes spolu s předsedou Ovocnářské unie Martinem Ludvíkem dnes v obci Daminěves na Mělnicku informovat o pomoci ovocnářům, kterým mráz v předchozích dnech zásadně poškodil úrodu. Více»

Skanska startuje prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena.

Skanska zahájila prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena v pražských Vysočanech. Bytový dům nabídne 134 nízkoenergetických bytů ve třech sekcích pojmenovaných po sestrách Emila Kolbena. Více»

Mrazy způsobily rozsáhlé škody na úrodě ovoce.

Škody hlásí i zelináři. Více»

Mrazy způsobily škody zelinářům.

Ochlazení oddálí sklizeň zeleniny. Více»

Všechny články a aktuality »»