Provozuje:
Juris Real Estate

Na teoretickou výuku VŠ je 24. května podle škol již pozdě.

Začnou zkoušky.

Na teoretickou výuku VŠ je 24. května podle škol již pozdě.

autor. JURIS REAL, ČTK

Začnou zkoušky.

Na obnovu teoretické výuky vysokých škol od 24. května, jak rozhodla vláda, je pozdě. Semestr už totiž končí a začínají zkoušky, řekli ČTK zástupci škol.

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) médiím řekl, že si je vědom, že řada vysokých škol přechází do zkouškového období.

Přesto je podle něj důležité dát školám prostor pro setkání studentů. Fungování škol vláda omezila kvůli epidemii nemoci covid-19.

"Jsme rádi, že se v minulých dnech částečně mohlo využít uvolnění k praktické výuce, ale na tu teoretickou už je pozdě. Semestr skončil minulý týden," sdělil ČTK mluvčí Mendelovy univerzity v Brně Filip Vrána.

"Věříme, že rozvolnění a příznivá epidemická situace povede k tomu, že se v normálním klasickém formátu uskuteční závěrečné zkoušky," dodal. Škola podle něj také uvažuje, zda se budou moci konat promoce, které rok nebyly.

Ani Univerzita Hradec Králové (UHK) obnovu teoretické výuky už nemůže využít. "Semestr na UHK je v současné době u konce, probíhají zkoušky," uvedl ČTK mluvčí školy Jakub Novák.

"Návrat do škol nižších stupňů nicméně vítáme v tom slova smyslu, že si naši studenti mohou alespoň dohnat povinné praxe ve školách, které dosud nebylo možno plnit," doplnil.

UHK podle něj věří, že v novém semestru začínajícím v září už bude standardní kontaktní výuka.

Rovněž na ústecké Univerzitě J. E. Purkyně začíná na většině fakult 23. května zkouškové období. Rozhodnutí o obnově teoretické výuky se tak na škole již do tohoto akademického roku nepromítne.

Praktická výuka byla na vysokých školách obnovena jen několik týdnů před teoretickou. U posledních ročníků mohla začít znovu 26. dubna a teprve od 10. května také u zbylých ročníků.

Už tehdy představitelé některých škol ČTK říkali, že někde se klasická výuka již neobnoví, protože semestr skončil. Část škol ale upravila organizaci akademického roku a bude výuku dohánět do léta.

Od 24. května se vrátí k plnému provozu v Česku také všechny základní a střední školy. I podle středních škol je to však pozdě. Podle ředitele Obchodní akademie a Hotelové školy Havlíčkův Brod Jiřího Formana, je 24. květen nejméně vhodným termínem k návratu k výuce.

"Je to zrovna den, kdy začínají didaktické testy maturitní zkoušky, takže my řadu učeben budeme potřebovat pro to, abychom zvládli maturitní zkoušky," oznámil.

Prodlužovat distanční výuku už ale nechce. "Myslíme si, že doma toho už bylo dost," dodal.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»