Provozuje:
Juris Real Estate

Na skotském realitním trhu se objevila velká nádhera.

Realitní bonbonek z "ostrovů"

Na skotském realitním trhu se objevila velká nádhera.

autor. JURIS REAL

Realitní bonbonek z "ostrovů"

Na prodej je malebný ostrůvek Holm of Huip o rozloze 25 hektarů. Za 350 tisíc liber, v přepočtu 13,1 milionu korun, získáte malebné místo s plážemi a tuleni, které je levnější než garsonka v centrálním Londýně. Současní majitelé si ostrov pořídili především kvůli archeologickým vykopávkám. Tento idylický pustý ostrov leží kousek od pobřežního městečka Stronsay na Orknejích v severním Skotsku. Na ostrov není zavedená elektřina, vodovod, ani zde nejsou jakékoliv obytné budovy či domy. Na ostrově se dá žít kvůli skotským zákonům i náročným klimatickým podmínkám pohodlně pouze tři nejteplejší měsíce v roce. Majitel ostrova Holm of Huip získá za 13,1 milionu korun nádherný výhled na moře, několik idylických pláží a absolutní soukromí.

Na ostrov se lze dostat za 90 minut trajektem z městečka Stronsay, nebo letecky z Kirkwallu, hlavního města Orknejí. Když jsou dobré povětrnostní podmínky, je možné se na ostrov přepravit i vrtulníkem nebo motorovým člunem. Na ostrově žijí pouze tuleni. Jinak je pustý. Ostrov byl naposledy osídlený před sto lety. Na drsném ostrůvku o velikosti 25 hektarů stojí ještě zbytky ruin dvou starých kamenných farem postavených z červeného pískovce. Písčité jižní pláže jsou pokryté břidlicí a kameny. Ostrov vlastní německý pár, který nemovitost prodává přes společnost Vladi Private Islands, která je přesvědčená, že je možné ostrov oživit a vybudovat z trosek obyvatelné domy, kde by majitel pobýval ale maximálně tři měsíce v roce. Jakékoliv stavební práce si samozřejmě vyžádají stavební povolení a je pravděpodobné, že místní úřady nedovolí nic víc, než malé obydlí vhodné pouze pro letní pobyt. Současní majitelé si ostrov pořídili především kvůli archeologickým vykopávkám. Doufali, že na ostrově najdou stopy po Vikinzích.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Ministerstva se dohodly na rozdělení výnosů z emisních povolenek.

Ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu našla shodu na rozdělení výnosů z emisních povolenek a vláda by ji dnes měla potvrdit. Vyplývá to z vyjádření ministrů při příchodu na jednání kabinetu. Více»

Škody způsobené mrazem na úrodě vinařů v ČR budou ve stovkách milionů korun.

Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v České republice půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl ČTK prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Více»

Zájem o dřevostavby loni v České republice stagnoval.

Přibývá veřejných staveb. Více»

Zájem o tepelná čerpadla v České republice stagnuje.

Obor jedná se státem o podpoře. Více»

Všechny články a aktuality »»