Provozuje:
Juris Real Estate

Na nejlepší půdě by se do budoucna nesměla stavět např. obchodní centra.

KDU-ČSL žádá více ochránit půdní fond, aby nebylo možné na nejlepší půdě stavět logistická či nákupní centra, ale pouze stavby ve veřejném zájmu, jako jsou např. vysokorychlostní tratě.

Na nejlepší půdě by se do budoucna nesměla stavět např. obchodní centra.

autor. JURIS REAL, ČTK

KDU-ČSL žádá více ochránit půdní fond, aby nebylo možné na nejlepší půdě stavět logistická či nákupní centra, ale pouze stavby ve veřejném zájmu, jako jsou např. vysokorychlostní tratě.

Na tiskové konferenci před mimořádnou schůzí Sněmovny k problematice sucha toto sdělil předseda lidovců Marian Jurečka. Podá také návrh, aby meliorační soustavy byly do pěti let zmapovány a zaneseny do katastru nemovitostí.

"Jasně říkáme, že na nejlepší zemědělské půdě nebude možné stavět logistická centra, nákupní centra, průmyslové zóny. Bude možné využít půdu pouze pro stavby ve veřejném zájmu, které není možné vést jinudy, např. vysokorychlostní trať," řekl Jurečka.

Další návrh lidoveckého předsedy se týká meliorace. Soustavy by podle něj měly být zaneseny do katastru nemovitostí. "Chceme, aby meliorace byly zmapovány a aby byly buďto zaslepeny, zrušeny, nebo využívány tak, aby neodváděly zbytečně vodu z půdy pryč," poznamenal. O věc by se podle něj měl starat Státní pozemkový úřad, aby nebyla k finanční tíži vlastníků půdy. "Musíme si uvědomit, že v České republice máme 1,2 milionu hektarů půdy, která je meliorovaná. Půdy, ve které jsou trubky a když prší, následně voda trubkami odtéká do potoků, řek a odtéká z ČR," uvedl Jurečka. Připomněl rovněž, že KDU-ČSL loni navrhovala ústavní ochranu vody a půdy, vláda ale její návrh odmítla. Lidovci sepsali petici a posbírali více než 20.000 podpisů.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»