Provozuje:
Juris Real Estate

Na kopanou bude moci dorazit až pět tisíc lidí.

Na některé stadiony i více.

Na kopanou bude moci dorazit až pět tisíc lidí.

autor. JURIS REAL, ČTK

Na některé stadiony i více.

Od nové sezony první a druhé fotbalové ligy se zvýší povolený počet diváků na stadionech. Všude bude moci být pět tisíc příznivců, někde i více.

Na zápasy mistrovské Slavie bude moci do Edenu takřka deset tisíc fanoušků.

Diváci budou muset v rámci trvajících opatření proti koronaviru doložit bezinfekčnost a v hledišti mít respirátory.

Informovala o tom Ligová fotbalová asociace, která v České republice řídí profesionální soutěže.

Stadiony s kapacitou do pěti tisíc míst budou moci být plně obsazené.

Do hledišť s kapacitou od pěti do deseti tisíc bude moci maximálně pět tisícovek fanoušků, stadiony pro deset tisíc příznivců a více mohou kluby za dodržení rozestupu nejméně jednoho sedadla obsadit až z poloviny.

Těsně před koncem minulé sezony se povolená kapacita zvedla na 20 procent, předtím mohly být stadiony od začátku května obsazeny nejvýš z deseti procent.

Velká část minulého ročníku se kvůli koronavirové epidemii hrála bez diváků, od první poloviny prosince mohlo na utkání 300 osob z řad partnerů klubu.

Z 16 účastníků nadcházející prvoligové sezony mají stadiony s kapacitou do pěti tisíc diváků pouze Karviná (4 833) a Mladá Boleslav (5 000), kde bude hrát své domácí zápasy i nováček z Hradce Králové.

Tyto kluby mohou zaplnit hlediště stoprocentně. Další šestice klubů, která má stadiony s kapacitou mezi pěti a deseti tisíci, bude moci na utkání pustit max. pět tisíc lidí.

Slavia, Sparta, Plzeň, Ostrava, Teplice a Olomouc pak mají arény pro více než deset tisíc lidí a zaplnit je budou smět z poloviny. Na největší stadion v České republice do Edenu s kapacitou 19.370 míst na fotbalová utkání tak bude moci dorazit necelých deset tisíc diváků, do Teplic a na Spartu pak zhruba devět tisíc lidí. Výjimkou budou sektory na stání, ve kterých se musejí dodržet rozestupy.

Po rozvolnění diváckých omezení se od nové sezony vrátí povinnost poskytnout vstupenky hostujícím fanouškům. Domácí klub jim bude muset uvolnit minimálně pět procent kapacity.

Příznivci nadále budou muset mít v hledišti nasazený respirátor. Na stadiony se dostanou pouze s negativním testem na koronavirus, certifikátem o provedeném očkování nebo potvrzením o tom, že v posledních 180 dnech prodělali covid-19.

Antigenní testy nesmějí být starší 72 hodin, PCR odběry pak sedm dní. Od očkování musí uběhnout nejméně 14 dní.

"Na rozdíl od minulé sezony nejsou pro jednotlivé akce vydávána zvláštní pravidla. Organizace utkání včetně stanovení maximálního počtu diváků na fotbalových stadionech a dalších podmínek jejich účasti se řídí všeobecně platnými mimořádnými opatřeními ministerstva zdravotnictví," uvedla LFA v tiskové zprávě.

Na Slavii zřejmě prakticky všechna místa obsadí permanentkáři, jinde se dostane i na ostatní fanoušky. Klub z Edenu umožnil nákup celosezonních vstupenek pouze 9 500 držitelům permanentek z uplynulé sezony.

Do začátku tohoto týdne si celosezonní vstupenku zajistilo přes pět tisíc příznivců a prodej bude pokračovat až do příštího pátku.

Sparta dosud prodala asi šest tisíc permanentek, Teplice 1 500 a dalších 700 dostali mládežníci.

Jako první se představí v nové sezoně doma Plzeň, která ještě před startem ligového ročníku za týden přivítá v úvodním utkání 2. předkola Evropské konferenční ligy běloruský Brest.

Doosan Arena má kapacitu 11.700 diváků, i vzhledem k tomu, že nebude obsazen sektor hostů, se na zápas dostane zhruba pět tisícovek fanoušků. Viktoria dnes zahájila volný prodej vstupenek.

"Vloni jsme hráli předkola bez fanoušků a bylo to znát. Teď to bude úplně jiné, s fanoušky v zádech budeme určitě silnější. Bude to obrovsky znát. Věřím, že fanoušci přijdou a obsadí všechna volná sedadla," sdělil plzeňský útočník Jean-David Beauguel pro klubový web.

Nový ročník první ligy začne v sobotu 24. července. Druhá liga odstartuje o den dříve.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»