Provozuje:
Juris Real Estate

Na Štědrý den budou mít v metropoli otevřeno památky i zoo.

Letos budou mít na Štědrý den v Praze otevřeno některé památky, zoologická zahrada i útulek pro zaběhnutá zvířata v Troji.

Na Štědrý den budou mít v metropoli otevřeno památky i zoo.

autor. JURIS REAL

Letos budou mít na Štědrý den v Praze otevřeno některé památky, zoologická zahrada i útulek pro zaběhnutá zvířata v Troji.

Budovy Národního muzea a Národní galerie zůstanou 24. prosince uzavřené. Vyplývá to z vyjádření provozovatelů.

Pražská zoologická zahrada začne slavit Vánoce již v sobotu 23. prosince, kdy bude např. při krmení tygrům ussurijským předána vánočně ozdobená piňata.

Na Štědrý den jsou pak připravena komentovaná krmení.

V Amfiteátru Rezervace Bororo se návštěvníci budou moci setkat se zlatým prasátkem. Lidé mohou k hlavnímu vchodu zvířatům přinést jedlé dárky, jako např. zeleninu, ovoce nebo piškoty.

V neděli se návštěvníci do zoo dostanou do 14:00 hodin, areál se uzavře v 15:00 hodin. Děti do 15 let budou mít na Štědrý den vstup za symbolickou jednu korunu.

V neděli bude mít otevřeno také sousední botanická zahrada. Venkovní expozice bude otevřená od 9:00 do 16:00 hodin, vinotéka svaté Klády od 11:00 do 15:00 a do skleníku Fata Morgana mohou lidé přijít mezi 9:00 a 14:00 hodinou.

Jako každý rok připravilo vedení zahrady vánoční vstupné do skleníku, kam se mohou lidé podívat za korunu.

V Troji se mohou lidé podívat také do útulku městské policie pro zaběhnutá zvířata. Na Štědrý den zde bude otevřeno od 10:00 do 15:00 hodin.

Kromě prohlídky míst, kam by se jindy nedostali, mohou návštěvníci slyšet koledy v podání kapely pražských strážníků a vidět ukázku výcviku služebních psů. Prohlédnout si útulek bude možné i na Boží hod.

Z pražských památek zůstanou pro turisty otevřené katedrála svatého Víta, Vyšehrad, Staroměstská radnice, Petřínská rozhledna, Staroměstská i Malostranská mostecká věž, Prašná brána, kostel svatého Mikuláše na Malé Straně nebo Svatomikulášská městská zvonice.

Sváteční otevírací doba je však kratší. Na Štědrý den zůstane zavřený Pražský hrad, kromě katedrály. Uzavřena bude i Strahovská knihovna, která zůstane zavřená i 25. prosince, i Břevnovský klášter, který se návštěvníkům otevře až 14. ledna.

Budovy Národního muzea se návštěvníkům neotevřou. Některé z nich však budou mít otevřeno o dalších vánočních svátcích.

Např. do Českého muzea hudby je možné zajít 25. prosince, do Náprstkova muzea 26. prosince, do Nové budovy Národního muzea oba dny.

V neděli neotevře ani Národní galerie. "Na Štědrý den máme zavřeno, všechny další dny však máme otevřeno, návštěvníci mohou navštívit výstavu Norberta Grunda v paláci Kinských, Očím na odiv v Anežském klášteře nebo výstavu Manifesto ve Veletržním paláci, která bude končit již 7. ledna," uvedla Karolína Pláničková z galerie.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»