Provozuje:
Juris Real Estate

Na Severní Moravě a ve Středních Čechách jsou peníze na výměny kotlů vyčerpány.

Žadatelé o dotaci na výměnu starých kotlů za nové nízkoemisní v Moravskoslezském kraji už koncem minulého týdne vyčerpali 60 milionů korun, které kraj spolu s Ministerstvem životního prostředí na tento dotační program vymezily.

Na Severní Moravě a ve Středních Čechách jsou peníze na výměny kotlů vyčerpány.

autor. JURIS REAL

Žadatelé o dotaci na výměnu starých kotlů za nové nízkoemisní v Moravskoslezském kraji už koncem minulého týdne vyčerpali 60 milionů korun, které kraj spolu s Ministerstvem životního prostředí na tento dotační program vymezily.

Kraj už nepřijímá ani žádosti náhradníků.

Příjem žádostí o tzv. kotlíkovou dotaci v rámci 8. výzvy Moravskoslezský kraj zahájil 1. srpna. Na tuto, v kraji letos už druhou výzvu, bylo vyhrazeno celkem 60 milionů korun – polovinou peněz přispěl Státní fond životního prostředí České republiky a druhá část prostředků šla z rozpočtu Moravskoslezského kraje.

Během měsíce a půl se o příspěvek na výměnu starého neekologického kotle za nový nízkoemisní přihlásilo 1 099 žadatelů.

Středočeský kraj peníze rozdal za pouhé dva dny. Žadatelé o dotaci na výměnu kotle se mohli dle vypsané výzvy o příspěvek hlásit až do 31. prosince. Tím, že však celou alokaci vyčerpali již nyní, byla výzva po měsíci a půl předčasně ukončena. Rekordmanem v rychlosti vyčerpání kotlíkové dotace je Středočeský kraj, kde žadatelé 80 milionů vyhrazených na výměnu starých kotlů rozebrali už 9. září, tedy necelé dva dny od zahájení výzvy. Cílem společného programu na výměnu kotlů je podpora opatření, která povedou ke zlepšení kvality ovzduší a pomůžou snížit znečištění, které způsobují tzv. lokální topeniště na tuhá paliva. Dle podmínek programu je společná výzva financována vždy z 50 procent z prostředků Státního fondu životního prostředí ČR a z 50 procent z prostředků spolupracujícího kraje.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»