Provozuje:
Juris Real Estate

Na Národní třídě se brzy otevře stavba Drn za 1,5 mld.

Stavba nové budovy na rohu Národní třídy a Mikulandské ulice v centru pražské památkové rezervace se chýlí ke konci. Nižší patra, určená pro restauraci a obchody, se veřejnosti otevřou na přelomu listopadu a prosince.

Na Národní třídě se brzy otevře stavba Drn za 1,5 mld.

autor. JURIS REAL

Stavba nové budovy na rohu Národní třídy a Mikulandské ulice v centru pražské památkové rezervace se chýlí ke konci. Nižší patra, určená pro restauraci a obchody, se veřejnosti otevřou na přelomu listopadu a prosince.

S ohledem na zeleň se celý projekt nakonec jmenuje Drn.

Pozemek přišel investora na téměř 184 milionů korun, stavba se z původně plánovaných 700 milionů vyšplhala na 1,5 miliardy korun. Zatímco v nižších patrech budou obchody a restaurace, v dalších podlažích objektu se počítá s kancelářemi. Firma má zatím nájemce pro jedno patro a s dalšími jedná. Celý projekt je přímo napojený na barokní Schönkirchovský palác, který byl rovněž zrekonstruován.

Na dvoře vznikla odpočinková zóna, kam přibude i zeleň.

Nový objekt zahrnuje čtyři podzemní a osm nadzemních podlaží. Investor původně parcely včetně historického paláce koupil s platným stavebním povolením na stavbu hotelu. Autorem projektu je architekt Stanislav Fiala, který na střechu umístil zelenou odpočinkovou zónu. Také vnější skleněné stěny v jednotlivých patrech budou zdobeny zelenými terasami. „Na Národní totiž chybí zelené spočinutí,“ řekl architekt Fiala. Záměr postavit místo hotelu polyfunkční dům ovlivnily slabší výsledky cestovního ruchu a také jednání s Prahou 1. Současně se podle Jana Kubička, výkonného ředitele investorské skupiny Sebre, který o dokončení stavby informoval, snížil projekt o jedno patro a podlahová plocha v patrech se zmenšila o 50 až 100 metrů čtverečních.

Ještě na podzim by se v parteru objektu měla otevřít dvoupatrová restaurace. V prvním patře otevře galerii známý galerista Zdeněk Sklenář. I pro zbytek retailových ploch již má firma podle ředitele nájemce. Jiná existuje situace u kancelářských prostor v horních patrech, kde investor nájemce pro většinu ploch teprve hledá. Developerský projekt nabízí sedm pater kanceláří, na střeše se nachází odpočinková zóna. Kovová konstrukce objektu je porostlá zelení, která se bude v průběhu roku měnit. Na jaře by měly dům zdobit květiny. Právě s ohledem na zeleň se celý projekt nakonec jmenuje Drn, i když pracovní název byl Palác Národní. Při archeologickém průzkumu před stavbou objevili památkáři cenné historické malby dřevěných stropů z konce 17. století a nástěnné malby. Některé prvky, jako gotické studně nebo původní konírna, investor v původní podobě zapracoval do projektu. Během stavby byl také rekonstruován sousední památkově chráněný barokní Schönkirchovský palác, se kterým je nový objekt propojen. V úrovni ulice spojuje oba domy pasáž a malé náměstíčko. Investor plánuje i propojení s budovou, kterou se v sousedství chystá stavět Vysoká škola uměleckoprůmyslová. Měly by v ní být dílny a prostory pro prezentaci studentských prací. Pozemek i s barokním objektem v roce 2005 prodal magistrát investorovi zřejmě za rekordní cenu 234 700 korun za metr čtvereční, celkem za téměř 184 milionů korun. Pozemek od města koupila společnost Dittrich, ale nenašla investora a stavbu nakonec zahájila společnost Sebre partnerů Petra Němce a Jana Fidlera.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»