Provozuje:
Juris Real Estate

Moravská metropole za 580 milionů postaví 200 bytů pro rodiny i seniory.

Brno vybuduje za 580 milionů korun v lokalitě Kamenný vrch šest až osm bytových domů s 200 byty. Sloužit budou mladým rodinám, seniorům i sociální oblasti, sdělil novinářům primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

Moravská metropole za 580 milionů postaví 200 bytů pro rodiny i seniory.

autor. JURIS REAL

Brno vybuduje za 580 milionů korun v lokalitě Kamenný vrch šest až osm bytových domů s 200 byty. Sloužit budou mladým rodinám, seniorům i sociální oblasti, sdělil novinářům primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

Stavět by se mělo v letech 2019 až 2023. Finanční náklady výstavby pokryje fond bytové výstavby.

Brněnští radní schválili záměr výstavby až osmi domů včetně technické a dopravní infrastruktury.

"Zhruba polovina z celkového počtu bytů bude pro mladé rodiny. Předpokládáme, že budou převážně o velikosti 40 až 75 metrů čtverečních a v dispozicích 2+kk, 3+kk, 2+1 a 3+1," uvedl Hladík.

Zhruba 40 procent bytů připadne seniorům. Většina z bytů bude jako garsonka o velikosti 30 až 50 metrů čtverečních a zbytek 2+kk o velikosti do 50 metrů.

Zbylých 10 procent bytů bude podle Hladíka sloužit sociálním účelům. Město počítá s tím, že to budou byty 1+kk, 1+1, 2+kk, 2+1 a 3+1.

Letos město nechá zpracovat objemovou zastavovací studii. V následujících dvou letech vybere projektanta, nechá zpracovat dokumentaci pro územní řízení, stavební povolení a pro provedení stavby. Naplánovaná je na roky 2019 až 2023.

Při výstavbě se budou používat moderní enviromentální přístupy jak v otázce hospodaření s dešťovou vodou, tak ohledně energetické náročnosti budov.

"Připravujeme využití šedé vody. Budeme jímat veškerou dešťovou vodu, čistit ji a využívat pro zavlažování okolní zeleně nebo pro splašky na toaletách v konkrétních bytech v postavených domech," doplnil Hladík. Podle něj kvůli tomu vznikne nová dešťová kanalizace a retenční nádrž.

Brno spravuje bezmála 30.000 bytů. Většinu z nich mají na starosti městské části, kterých je v Brně 29.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Dvorecký most je komplikovaná stavba.

Řekl ČTK stavbyvedoucí Metrostavu. Více»

Ministerstva se dohodly na rozdělení výnosů z emisních povolenek.

Ministerstva životního prostředí a průmyslu a obchodu našla shodu na rozdělení výnosů z emisních povolenek a vláda by ji dnes měla potvrdit. Vyplývá to z vyjádření ministrů při příchodu na jednání kabinetu. Více»

Škody způsobené mrazem na úrodě vinařů v ČR budou ve stovkách milionů korun.

Škody způsobené mrazem na letošní úrodě vinařů v České republice půjdou do stovek milionů korun, v Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů, řekl ČTK prezident Svazu vinařů Martin Chlad. Více»

Zájem o dřevostavby loni v České republice stagnoval.

Přibývá veřejných staveb. Více»

Zájem o tepelná čerpadla v České republice stagnuje.

Obor jedná se státem o podpoře. Více»

Všechny články a aktuality »»