Provozuje:
Juris Real Estate

Místo developerského projektu vznikne na Letné zatím škola.

Ve třech vilách v Praze na Letné, místo nichž má podle plánů developera v budoucnu vyrůst administrativní centrum, by dočasně mohla vzniknout prestižní škola. Investor, firma Lordship, požádala o souhlasné stanovisko komisi územního rozvoje Prahy 6.

Místo developerského projektu vznikne na Letné zatím škola.

autor. JURIS REAL

Ve třech vilách v Praze na Letné, místo nichž má podle plánů developera v budoucnu vyrůst administrativní centrum, by dočasně mohla vzniknout prestižní škola. Investor, firma Lordship, požádala o souhlasné stanovisko komisi územního rozvoje Prahy 6.

A získala souhlas. Městská část ale nesouhlasí s žádostí o zbouráním sousedních budov, které stojí u ústí tunelu Blanka, zjistila ČTK z unesení komise.

Společnost Lordship chce v budovách na ulici Milady Horákové dočasně vybudovat zázemí pro Riverside School Prague. A to zřejmě do doby, než bude možné zahájit stavbu projektu Letná office park, který je od loňska posuzován v rámci EIA (vliv stavby na životní prostředí). Developer podle původního záměru počítá s bouráním všech pěti vil. Na jejich místě mají vzniknout kancelářské budovy. Ředitel Lodrship Václav Matoušek na dotaz ČTK řekl, že s možným nájemcem ohledně školy jedná. "Bude záležet, zda dokážeme splnit jeho podmínky, mimo jiné na demolici dvou sousedních vil, které jsou v havarijním stavu, a které by ohrožovaly bezpečnost dětí," uvedl. Firma podle něj požádala o demoliční výměr. Co bude dál s projektem Letná office park podle něj není jasné. Vedou se jednání o budoucím vzhledu a velikosti. "S provozovatelem školy chceme spolupracovat v každém případě," uvedl.

Podle dokumentace EIA bude mít objekt pět nadzemních a pět podzemních podlaží. Dokončení plánuje Lordship v roce 2018.

V atraktivní lokalitě Letné se chystají i další developerské projekty. V rámci přestavby stadionu Sparty má vyrůst další kancelářská budova. Praha 6 a Praha 7 už vloni oznámily, že s projektem nesouhlasí. Radnice i neziskové organizace upozorňují na to, že je nutné pro nezastavěnou plochu Letenské pláně vypracovat urbanistickou koncepci.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»