Provozuje:
Juris Real Estate

Ministerstvo financí licituje o sestěhování do jedné budovy.

Ministerstvo financí zvažuje, že prodá osm nemovitostí v centru Prahy a za získané peníze nechá postavit novou budovu, do níž by sestěhovalo všechny své zaměstnance.

Ministerstvo financí licituje o sestěhování do jedné budovy.

autor. JURIS REAL

Ministerstvo financí zvažuje, že prodá osm nemovitostí v centru Prahy a za získané peníze nechá postavit novou budovu, do níž by sestěhovalo všechny své zaměstnance.

Přibližně 1100 úředníků by tak mělo získat nové sídlo splňující mj. ekologické požadavky.

Napsal to web HlídacíPes.org. O podobném postupu ministerstvo financí uvažuje, potvrdil ČTK mluvčí úřadu Radek Ležatka.

"Máme k dispozici konzervativní odhady, že za budovy můžeme získat ke čtyřem miliardám korun. Peníze z prodeje budou bezpečně stačit na novou nemovitost pro 1100 úředníků, která bude splňovat nejpřísnější ekologické standardy. Náklady odhadujeme ve výši dvou miliard korun," řekl webu náměstek ministra financí Ondřej Závodský. Poukázal také na vyšší funkčnost úřadu sestěhovaného do jednoho sídla. Plán má podle webu podporu ministra financí Andreje Babiše (ANO). K jeho provedení je nutné změnit zákon o nakládání s majetkem státu, jehož novelu už ministerstvo financí připravilo. "Uvolní nám ruce k prodeji. Aktivně můžeme začít konat v roce 2016, v roce 2015 to však můžeme celé naplánovat a připravit," popsal Závodský. Půjde podle něj o pilotní projekt a později by ministerstvo financí mohly následovat další resorty.

Nová budova by měla být "v pěší dostupnosti metra", píše web. Podle Závodského je jednou možností postavit nové sídlo na pozemku ve vlastnictví ministerstva financí v pražských Letňanech, tam by se ale musely ve spolupráci s hlavním městem směnit sousedící pozemky, aby vznikla dostatečně velká parcela. Druhou možností je vypsání veřejné soutěže na budovu s požadovanými parametry, jejíž vítěz by výměnou převzal nynější budovy a případně doplatil cenový rozdíl do státního rozpočtu. Ministerstvo financí může podle webu prodat dvě budovy v Letenské ulici a po jedné v Josefské, Dražického, Voctářově, Hybernské a Legerově ulici. Plán počítá také s prodejem nemovitosti na náměstí Republiky, která patří podřízenému Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Jeho úředníci by se měli stěhovat do nového sídla, stejně jako pracovníci Generálního ředitelství cel a Generálního finančního ředitelství. Podle propočtů ministerstva si nutné opravy všech osmi budov v příštích deseti letech vyžádají zhruba 300 milionů korun. Roční provozní náklady na energie, služby a údržbu se pak blíží 50 milionům Kč.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»