Provozuje:
Juris Real Estate

Michael Kors kupuje za 1,8 miliardy eur italský módní dům Versace.

Americká společnost Michael Kors převezme za 1,83 miliardy eur (46,8 miliardy Kč) italský módní dům Versace. Firmy to uvedly ve svém společném prohlášení, a potvrdily tak spekulace tisku.

Michael Kors kupuje za 1,8 miliardy eur italský módní dům Versace.

autor. JURIS REAL

Americká společnost Michael Kors převezme za 1,83 miliardy eur (46,8 miliardy Kč) italský módní dům Versace. Firmy to uvedly ve svém společném prohlášení, a potvrdily tak spekulace tisku.

Věhlasný podnik a jedna z mála posledních nezávislých módních značek se tak stane další italskou luxusní firmou, která přejde do zahraničních rukou.

Rodina Versaceových aktuálně vlastní 80 procent společnosti a 20 procent patří americkému investičnímu fondu Blackstone.

Michael Kors převezme všechny akcie firmy Versace a platit bude kombinací hotovosti, dluhu a svých akcií. Michal Kors Holdings se současně přejmenuje na Capri Holdings.

Firma Blackstone svoji investici ve Versace opustí, rodina Versaceových získá kromě hotovosti za svůj podíl také akcie holdingu Capri za 150 milionů eur.

Převzetí by mělo být dokončeno příští rok v květnu. Schválit ho musí regulační úřady.

Američané plánují zvýšit počet prodejen na 300 z aktuálních 200 a posílit internetový prodej. Chtěli by také více než zdvojnásobit obrat na dvě miliardy dolarů (43,5 miliardy Kč), mimo jiné za pomoci zvýšení podílu obuvi a doplňků na celkovém prodeji ze současných 35 procent na 60 procent. Obuv a doplňky patří mezi nejprodávanější kategorie luxusního zboží, protože jsou obvykle dostupnější.

Legendární italskou módní značku založil v roce 1978 Gianni Versace, který byl před 21 lety zavražděn. Rodinnou firmu od té doby vedla jeho sestra a múza Donatella, zastávala dvojí funkci hlavní návrhářky a zástupkyně šéfa společnosti. Jak ona, tak její bratr Santo a dcera Allegra by měli působit ve společnosti i po prodeji.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»