Provozuje:
Juris Real Estate

Mezi pronajímateli bytů přes Airbnb se nachází stále více seniorů.

Mezi hostiteli, kteří krátkodobě pronajímají ubytování prostřednictvím aplikace Airbnb, roste počet seniorů. Zatímco v roce 2015 jich bylo v tuzemsku 180, letos již 675, tedy šest procent všech aktivních hostitelů.

Mezi pronajímateli bytů přes Airbnb se nachází stále více seniorů.

autor. JURIS REAL

Mezi hostiteli, kteří krátkodobě pronajímají ubytování prostřednictvím aplikace Airbnb, roste počet seniorů. Zatímco v roce 2015 jich bylo v tuzemsku 180, letos již 675, tedy šest procent všech aktivních hostitelů.

Loni vydělali senioři v tuzemsku prostřednictvím Airbnb přes 50 milionů Kč a ubytovali více než 25.000 hostů. Vyplývá to z tiskové zprávy Airbnb.

Osm z deseti hostitelů starších 60 let přitom získalo pětihvězdičkové hodnocení, což činí z této skupiny ubytovatelů jednu z nejoblíbenějších.

I mezi těmi, kteří ubytování na Airbnb využívají, narůstá počet starších lidí. Za poslední rok využilo Airbnb na 3 600 českých seniorů.

Senioři jako hostitelé díky tomu získávají zdroj doplňkových příjmů. "S prodlužující se délkou života a potřebou vytvářet úspory na stále delší dobu, kdy již senioři nepracují, Airbnb poskytuje možnost doplňkových příjmů, usnadňujících hrazení nákladů na živobytí a lékařskou péči, jakož i možnost zůstat i ve stáří ve svých domovech," sdělil generální manažer Airbnb pro střední a východní Evropu Hadi Moussa. Celkový počet hostů ubytovaných v tuzemsku prostřednictvím aplikace Airbnb podle společnosti loni meziročně vzrostl o 52 procent na 1,02 milionu. Tradičně nejsilnější je Praha, v mimopražských regionech se nicméně zájem zvýšil o 108 procent. Hosté se ubytovali u zhruba 11.000 hostitelů. Nejvíce návštěvníků přijelo z Německa a USA, průměrně zde přespali 3,3 noci. Mimo Prahu je největší zájem o jižní Moravu a Slezsko.

Airbnb funguje v ČR od roku 2009, společnost vznikla v srpnu 2008. Podle analýz se Airbnb svými službami v Praze už vyrovnala objemu obchodu klasických ubytovacích zařízení.

Kromě Airbnb působí na trhu další podobné služby, například Flipkey, HomeAway, House Trip, Vacation Rentals či Vrbo.

Management metropole plánuje změnu zákona, která by upravila provozování krátkodobého sdíleného ubytování. Poskytovatelé by měli např. povinnost poskytnout údaje o ubytovaných a Praha chce také zavést možnost regulovat Airbnb prostřednictvím vyhlášky.

Důvodem, proč chce město sdílené ubytování regulovat, je bezpečnost, snížení dostupnosti bydlení pro Pražany nebo nerovné podmínky či nekalá soutěž ve vztahu k hotelovému průmyslu. Airbnb také podle Prahy mění charakter některých čtvrtí, které byly tradičně určeny pro dlouhodobé bydlení.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»