Provozuje:
Juris Real Estate

Metropoli stále chybí nové byty.

Chybějící počet se až ztrojnásobil.

Metropoli stále chybí nové byty.

autor. JURIS REAL

Chybějící počet se až ztrojnásobil.

Neustálé průtahy mezi stavebními úřady a developery způsobují značný nedostatek bytů na pražském realitním trhu. Podle analýzy Deloitte jich v hlavním městě chybí už 22 000.

Pro uspokojení rostoucí poptávky po bytech a rozšiřujícího se počtu obyvatel metropole potřebuje Praha zhruba 6 000 nových bytů ročně. Letos se jich však postavilo pouhých 4 000.

Za tak nízkým počtem nově postavených bytů stojí především průtahy při přípravě bytových projektů a jejich schvalování. Často se tak stane, že projekt je dokončen až po devíti letech od jeho zahájení.

“Počet nově zahájených bytů v metropoli ke konci roku 2016 činil 2 758, v roce 2017 předpokládáme další pokles, když v polovině roku byla zahájena výstavba 1 633 bytů. Zatímco na konci roku 2016 bylo dokončeno 6 092 nových bytů, v polovině roku 2017 to bylo již jen 2 947, přičemž vývoj je klesající,” uzavřel Michal Melč z Deloittu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»