Provozuje:
Juris Real Estate

Metropole vypíše zakázku na Průmyslový palác.

Pražský magistrát vypíše veřejnou zakázku za 1,25 miliardy na rekonstrukci Průmyslového paláce na Výstavišti a dostavbu jeho vyhořelého levého křídla. Rozhodli o tom radní.

Metropole vypíše zakázku na Průmyslový palác.

autor. JURIS REAL

Pražský magistrát vypíše veřejnou zakázku za 1,25 miliardy na rekonstrukci Průmyslového paláce na Výstavišti a dostavbu jeho vyhořelého levého křídla. Rozhodli o tom radní.

Hlavní město již má pro dostavbu připravený projekt a se stavbou by se mohlo začít příští rok. S ohledem na památkovou ochranu paláce půjde o kopii původní stavby s menšími úpravami.

Levé křídlo paláce zničil v roce 2008 požár, na jeho místě teď stojí stan.

Projekt úpravy se snaží co nejvíce zachovat současných podobu paláce, která vychází z původní podoby z roku 1891 a z přestavby z počátku 50. let minulého století.

Novinkou bude podchod pod levým křídlem paláce, kterým se bude možné od vchodu nebo z foyer dostat ke Křižíkově fontáně. Podle managementu města to má zlepšit průchodnost celého areálu.

Podle architekta Vladimíra Thiela z kanceláře SGL Projekt, která rekonstrukci navrhla, bylo původně v plánu vybudovat podchod i pod pravým křídlem paláce, z důvodu památkové péče nicméně z plánu sešlo a podzemní pasáž bude pouze pod nově dostavěným křídlem.

V levém křídle také přibude pět únikových východů, které v případě nutnosti umožní rychlé opuštění budovy až 5 000 lidem, což je maximální obsazenost křídla.

Pod dostavbou také vznikne nový suterén s prostory pro zázemí či sociální zařízení. Interiéry paláce by měly z větší části zůstat ve stávající podobě.

Stavba by podle představ magistrátu mohla začít příští rok, tedy 11 let po požáru, který levé křídlo zničil, a potrvá podle schváleného dokumentu tři roky.

Praha se kvůli požáru stále soudí s firmou Incheba, která měla palác dlouhodobě pronajatý. Město po ní požaduje miliardové odškodnění. Společnost, nyní přejmenovaná na Reality MK, nicméně loni skončila v likvidaci.

Na místě levého křídla nyní stojí stan, který hodlá hlavní město kvůli výročí 100 let od vzniku Československa překrýt lešením, na kterém by bylo možné promítat vizualizace.

Současné vedení magistrátu také plánuje stavbu nové budovy u Lapidária, kam by chtělo umístit Slovanskou epopej Alfonse Muchy. Kromě toho se v areálu dělají menší úpravy a rekonstruuje se např. restaurace Pražan, kde se má obnovit minipivovar.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Slavia pojišťovna míří do Nizozemí.

Bude tam pojišťovat auta. Více»

Pavel navrhl na ústavní soudce Přibáně a Langáška.

Prezident Petr Pavel navrhl Senátu na soudce Ústavního soudu (ÚS) právníka a sociologa Jiřího Přibáně a soudce Nejvyššího správního soudu Tomáše Langáška. Oznámil to dnes odbor komunikace Kanceláře prezidenta republiky. Více»

Praha 1 hodlá turistům zakázat kostýmy plameňáků.

Praha 1 chce jednat s magistrátem o zákazu kostýmů v podobě např. pánských přirození či plameňáků, které využívají zahraniční turisté zejména při rozlučkách se svobodou. Stojí to v usnesení, které minulý týden schválilo zastupitelstvo městské části. Více»

Národní pavilon na Expo 2025 postaví japonská společnost Daisue.

Český národní pavilon na výstavě Expo 2025 postaví japonská společnost Daisue. Zástupce stavební společnosti podepsal smlouvu s generálním komisařem české účasti Ondřejem Soškou. Více»

Fotovoltaika v ČR za 5 let stoupla o tisíce procent.

Investice do ní o desítky miliard. Více»

Všechny články a aktuality »»