Provozuje:
Juris Real Estate

Metropole si nechala zpracovat posudky na cenu koupaliště Džbán.

Management hlavního města Prahy bude mít v dohledné době výsledky posudků, které stanoví cenu pozemků kolem přírodního koupaliště Džbán v bezprostřední blízkosti Divoké Šárky.

Metropole si nechala zpracovat posudky na cenu koupaliště Džbán.

autor. JURIS REAL

Management hlavního města Prahy bude mít v dohledné době výsledky posudků, které stanoví cenu pozemků kolem přírodního koupaliště Džbán v bezprostřední blízkosti Divoké Šárky.

Na základě nich bude dál s majiteli intenzivně vyjednávat o možném odkupu někdejšího volnočasového areálu.

Na dotaz ČTK to uvedla mluvčí magistrátu Petra Hrubá.

Majitel v lokalitě plánoval bytovou výstavbu. Investorský projekt ale narazil na nesouhlas místních a Prahy 6. Vlastníkovi pozemků, společnosti Molepo, se navíc nepodařilo prosadit změnu územního plánu, která by výstavbu umožnila.

Místní starosta Ondřej Kolář nedávno dopisem požádal primátorku Adrianu Krnáčovou (ANO), aby udělala vše pro to, aby magistrát pozemky získal, a následně zvážil jejich svěření do správy Prahy 6. "Víme, že na daných pozemcích se mělo stavět, což je však v rozporu s územním plánem, a doufáme, že vlastník bude ochoten přistoupit na směnu za jiné pozemky," uvedl Kolář. Areál by podle něj měl sloužit pro kulturní a volnočasové aktivity. "Otázka případného svěření do správy pro Prahu 6 je zcela předčasná, neboť v současné době intenzivně jednáme s vlastníkem pozemků - společností Molepo - o možnostech jejich výkupu," reagovala mluvčí magistrátu. "Debata o případném svěření by byla aktuální až v momentě, pokud by došlo k dohodě o výkupu do vlastnictví," doplnila.

Molepo získalo pozemky od někdejšího podniku Pražská kanalizace a vodní toky. Území okolo nádrže, které je považováno za vstupní bránu do Šáreckého údolí, ale chrání stavební uzávěra. Podle nynější podoby územního plánu lokalita slouží výhradně odpočinku a rekreaci.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»