Provozuje:
Juris Real Estate

Metropole měla postavit stovky bytů, rozhodnutí ale nakonec změnila.

Už několik let chystala Praha výstavbu stovek bytů převážně v lokalitách na Černém Mostě a v Horních a Dolních Počernicích. Nyní členové městského zastupitelstva usoudili, že plány jsou již zastaralé a je potřeba je změnit.

Metropole měla postavit stovky bytů, rozhodnutí ale nakonec změnila.

autor. JURIS REAL (Zdroj: Hypoindex)

Už několik let chystala Praha výstavbu stovek bytů převážně v lokalitách na Černém Mostě a v Horních a Dolních Počernicích. Nyní členové městského zastupitelstva usoudili, že plány jsou již zastaralé a je potřeba je změnit.

Stavební povolení pro developerské projekty, které Praha hodlá uskutečnit zůstávají v platnosti. Hlavní město však chce projekty přizpůsobit modernímu trendu a mít tak bytové domy ekologicky a urbanisticky šetrnější. „Bude to taková pilotní výstavba, na které vyhodnotíme, jak postupovat dál. Zbylou část projektu bychom rádi předělali do alternativnější formy. Do výstavby by mohla vstoupit bytová družstva nebo menší developeři. Upravili bychom to tak, aby domy nebyly tolik nalepené na stávající zástavbu,“ konstatuje náměstek primátora pro územní rozvoj Petr Hlaváček (Spojené síly pro Prahu/TOP 09).

Stávající obyvatelé v místech nové výstavby nebyli spokojení s původními projekty a proto se Praha rozhodla obyvatelům vyhovět. Kupříkladu projekt bytového domu s 500 byty v Dolních Počernicích bude odložen. „My s městskými částmi nechceme bojovat, proto to s nimi nejprve projednáme. Aby se nestalo to, že se radnice z médií dozví, že na nějakém místě plánujeme výstavbu bytů a pak vznikne panika a městská část se zbytečně zasekne,“ uzavírá radní Zábranský.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»