Provozuje:
Juris Real Estate

Metropole bude pokračovat v soutěži na právníky za 600 milionů.

Praha hodlá pokračovat v zakázce na právní služby, kterou za 600 milionů korun bez DPH před třemi roky vypsala minulá rada města.

Metropole bude pokračovat v soutěži na právníky za 600 milionů.

autor. JURIS REAL

Praha hodlá pokračovat v zakázce na právní služby, kterou za 600 milionů korun bez DPH před třemi roky vypsala minulá rada města.

Soutěž komplikoval antimonopolní úřad. Mluvčí magistrátu Vít Hofman na dotaz ČTK řekl, že vedení Prahy připravuje novou komisi, která bude vyhodnocovat došlé nabídky.

Kdy by mělo padnout rozhodnutí, nebyl schopen sdělit. Opozice postup radních kritizuje.

Hlavní město dlouhodobě čelí kritice za vysoké náklady, které na externí právníky vynakládá. Magistrát, který má k dispozici vlastní právní oddělení, tak každý rok utratí 150 milionů korun. Podle původního plánu měla soutěž na právní služby přinést zprůhlednění při výběru právníků a zhruba třetinovou úsporu. Výběrové řízení ale podle Hofmana zastavil antimonopolní úřad. "V soutěži se bude nadále pokračovat... Termín v tuto chvíli opravdu nedokážeme předpovídat," uvedl Hofman. "Město chce v co nejširší možné míře využívat interní kapacitu právníků, v současné době je však legislativní odbor magistrátu poddimenzován, proto je zatím nutné využívat externích právních služeb," doplnil. Koalice podle ODS za více než půl roku uzavřela s právníky přes 50 smluv do 1,9 milionu korun. "Nechápu, proč tendr trvá tak dlouho," řekl zastupitel Filip Humplík (ODS). "Systém výběru právních kanceláří a náklady na ně jsou neúnosné, neexistuje centralizace ani kontrola," komentoval zastupitel za TOP 09 Lukáš Manhart. Největší pozornost si vysloužily události kolem sporu Prahy s Copa Retail ohledně nájemného ve Škodově paláci. Výběr právníků provázely peripetie, právní kancelář vybrala rada až napočtvrté. "Výběrové řízení by vneslo transparentnost do využívání právních firem a jejich odměn. A nehrozily by podobné lapsy, jaké předvedla s výběrem právníka ve věci Škodova paláce paní primátorka," doplnil Humplík.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»