Provozuje:
Juris Real Estate

Menší Krejčířovu vilu se podařilo prodat v dražbě.

Vila v Černošicích, která patřila odsouzenému podnikateli Radovanu Krejčířovi, se v úterý vydražila za 15,8 milionu korun. Vyvolávací cena byla stanovena na 12,9 milionu - tedy polovinu hodnoty, jakou má nemovitost podle znaleckého posudku.

Menší Krejčířovu vilu se podařilo prodat v dražbě.

autor. JURIS REAL

Vila v Černošicích, která patřila odsouzenému podnikateli Radovanu Krejčířovi, se v úterý vydražila za 15,8 milionu korun. Vyvolávací cena byla stanovena na 12,9 milionu - tedy polovinu hodnoty, jakou má nemovitost podle znaleckého posudku.

Dřívější pokus o prodej za vyšší cenu se nepodařil, tentokrát se zájemců našlo více.

Jak upozornil mluvčí Exekutorské komory Petr Vorlíček ještě před zahájením, dražba byla elektronická a zájemci mohli podávat své nabídky od 11. do 13. hodiny. Nakonec se tato lhůta ještě prodloužila, protože ještě po jedné hodině nabídky zájemců rostly. Podle portálu e-drazby.cz byla nemovitost vydražena za částku 15,8 milionu korun. Dražba skončila až dvacet minut po 13. hodině. Podle Vorlíčka se dražebního jednání zúčastnili tři zájemci.

V minulosti se dům na adrese Černošice 273 dražil už jednou, a to za částku ve výši dvou třetin znaleckého posudku. Nového majitele se tehdy najít nepodařilo. Vorlíček podotkl, že potenciálních kupců nebylo vzhledem k okolnostem mnoho.

„Přestože jí říkáme malá Krejčířova vila, tak ta vila není pro běžného člověka,“ řekl Vorlíček s tím, že vila také částečně chátrala, neboť nebyla využívána.

Za polovinu ceny se měla vila dražit již na konci minulého roku, právníci Krejčířovy rodiny proti tomu ale podali odvolání, o kterém musel rozhodovat Krajský soud v Praze.

Podle znaleckého posudku pochází vila ze 30. let 20. století a v roce 2001 byla výrazně upravena. Přibyl např. vnitřní bazén nebo přístavba zimní zahrady. Nevýhodou je to, že dům leží v záplavové oblasti. „Podle programu Aquarius je kód záplavy 4, tj. obtížně pojistitelné riziko záplavy. Z tohoto důvodu je možné zatopení suterénu vodou z protékajícího potoka,“ konstatuje posudek. „Z hlediska umístění je vila ve velmi příjemné lokalitě. Samotný objekt má přidanou hodnotu ve své historii, která není na první pohled patrná, nicméně je notoricky známá. Jde o to, jestli bude chtít nový majitel toto genius loci zachovat,“ popsal nemovitost architekt Štěpán Toman ze společnosti TING Architects.

Vila je již mnoho let neobydlená a tomu odpovídá její technický stav. Posudek poukazuje na poničení nebo ukradení částí okapů a dalších klempířských částí domu. Výsledkem je zatékání dešťové vody, provlhlý strop u bazénu, poničení dřevěné sauny a částečné opadání štukové výzdoby v salonu a v zimní zahradě.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»