Provozuje:
Juris Real Estate

Máte malý byt?

Kupte si ten sousedův!

Máte malý byt?

autor. JURIS REAL

Kupte si ten sousedův!

S novinkou teď přišli pražští developeři, kteří lákají klienty na velké byty. Pointou je nabízení bytů, ve kterých je možné probourat příčky bez narušení statiky domu. Místo jednoho bytu tak prodají hned dva.

„Říkáme tomu modulové bydlení. To představuje možnost koupit si více bytů, které lze podle potřeb propojovat nebo naopak oddělovat,“ popisuje šéf developerské společnosti Trigema Marcel Soural. Tento krok developerů však odmítají statici, kteří obzvláště u starších domů tuto modulaci nedoporučují.

Nízké úrokové sazby ženou developery do krajních mezí, jelikož poptávka po bytech roste a výstavba stagnuje. O horkou novinku mají zájem především movitější zákazníci, kteří mají dostatek vlastního kapitálu na koupi obou sousedních bytů. Zájem je pak především o horní patra.

„Co se týče budoucnosti modulového řešení, o kterém diskutujeme při našich strategických úvahách, domníváme se, že mentalita myšlení lokálních zákazníků se tímto směrem z pohledu jejich preferencí příliš neubírá,“ myslí si generální ředitelka Skanska Reality Naďa Ptáčková. Stejný postoj zastávají i ostatní velcí hráči na realitním trhu. „Připravovali jsme takto náš projekt Nové Měcholupy. Nicméně zájem o sousední byty vhodné k budoucímu propojení moc velký nebyl, za tímto účelem si je koupilo jen minimum klientů. Z vlastní zkušenosti proto soudíme, že takzvané modulové bydlení na trhu s byty nebude hrát významnější roli,“ říká ředitel společnosti Ekospol Evžen Korec.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To jest o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

NCOZ stíhá šest občanů kvůli korupci související s obecními byty v Brně.

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu obvinili šest lidí kvůli korupčnímu jednání v souvislosti se správou a hospodařením bytového fondu jedné brněnské městské části. Více»

Slavia pojišťovna míří do Nizozemí.

Bude tam pojišťovat auta. Více»

Pavel navrhl na ústavní soudce Přibáně a Langáška.

Prezident Petr Pavel navrhl Senátu na soudce Ústavního soudu (ÚS) právníka a sociologa Jiřího Přibáně a soudce Nejvyššího správního soudu Tomáše Langáška. Oznámil to dnes odbor komunikace Kanceláře prezidenta republiky. Více»

Všechny články a aktuality »»