Provozuje:
Juris Real Estate

Masarykovo nádraží v Praze čekají další opravy za stovky milionů korun.

Za 100 mil. korun bude zrekonstruována část historické stavby v blízkosti metra, v prostorách vzniknou kanceláře či nocležny. Opravovat se začne rovněž část u Hybernské ulice, kde vzniknou nové restaurace či obchody.

Masarykovo nádraží v Praze čekají další opravy za stovky milionů korun.

autor. JURIS REAL (Zdroj: ČTK)

Za 100 mil. korun bude zrekonstruována část historické stavby v blízkosti metra, v prostorách vzniknou kanceláře či nocležny. Opravovat se začne rovněž část u Hybernské ulice, kde vzniknou nové restaurace či obchody.

Na nádraží taktéž začaly fungovat nové pokladny. Plány rekonstrukce žurnalistům představili zástupci Českých drah a developerské společnosti Penta Real Estate.

Konsorcium obou firem plánuje celkovou modernizaci za více než čtvrt miliardy korun.

V následujících týdnech začnou dráhy budovat směrem k Hybernské ulici čekárnu a úschovu zavazadel za přibližně 3,6 milionu korun.

Developer hodlá při další rekonstrukci v příštím roce v prostorách bývalého kasina otevřít novou restauraci a také obnovit přístup do budovy z Hybernské ulice.

Do dvou let by pak měly v této části nádraží vzniknout další obchody.

Aktuálně se též připravuje modernizace za 100 milionů korun v části budovy u výstupu z metra.

"Opravíme malou secesní sloupovou dvoranu v přízemí a prostory v patrech budou sloužit jako nocležny pro naše zaměstnance a jako kanceláře," podotkl Dvořák.

Historickou budovu nádraží z 19. století a jeho okolí začaly dráhy společně se společností Penta Real Estate opravovat v roce 2011.

Dosud bylo opraveno např. zastřešení odjezdové haly, skleněné průčelí, technologie, žulová podlaha, toalety a některé obchodní prostory.

Vedle budovy se modernizace dočká i blízké okolí. Novou podobu by měla dostat např. ulice Na Florenci nebo blízké náměstí u Havlíčkovy ulice.

Penta též vlastní pozemky v okolí nádraží, které v roce 2016 koupila od správy železnic za 236 milionů korun.

Za 6,5 miliardy korun tam developer plánuje administrativní čtvrť s obchody a restauracemi a také park podle projektu studia zesnulé britské architektky Zahy Hadidové.

Kompletní rekonstrukci železniční části nádraží plánuje za 2,4 miliardy korun v příštích letech také Správa železniční dopravy cesty (SŽDC).

Po ní by se měl rozšířit počet kolejí ze stávajících sedmi na devět nebo zvýšit rychlost vlaků ve směru do Libně až na 100 km/h.

Vznikne rovněž nový vestibul v podobě zastřešení propojující prostor ulic Na Florenci, Hybernská a Opletalova s přístupy na jednotlivá nástupiště.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»