Provozuje:
Juris Real Estate

Magistrát vynaloží 171,5 milionu korun na byty městských částí.

Pražský magistrát schválil dotace sedmi projektů městských částí, zaměřených na budování nových bytů pro dostupné bydlení.

Magistrát vynaloží 171,5 milionu korun na byty městských částí.

autor. JURIS REAL

Pražský magistrát schválil dotace sedmi projektů městských částí, zaměřených na budování nových bytů pro dostupné bydlení.

Finanční prostředky směřují ze zvláštního fondu, zatím jde o 171,5 milionu korun. ČTK to sdělil radní pro zdravotnictví a bydlení Radek Lacko (ANO).

Kromě toho hlavní město hodlá z fondu, kde se nyní nachází více než tři miliardy korun, financovat budování vlastních bytových domů.

Radnice chtějí nově získané byty nejčastěji nabídnout seniorům či lidem v tíživé životní situaci.

"Jde zatím o 118 bytů, což rozhodně není číslo konečné. Proces rekonstrukcí je v běhu, některé byty jsou již úspěšně předány a obývány," sdělil ČTK radní k dotacím městským částem.

Např. Praha 8 loni z dotace 20 milionů korun zrekonstruovala 43 bytů. Magistrát přispěl rovněž Praze 12, která opravuje objekt v ulici Modřanská, kde vznikne 22 malometrážních bytů. V Satalicích chce Praha 9 přeměnit na byty bývalý statek. Praha 15 dostane 35 milionů na nový bytový dům v Hostivaři a modernizaci a rozšíření stávajících rezidenčních objektů. V Horních Počernicích plánují rozšíření domu s pečovatelskou službou a Praha 7 dostane 37 milionů na rekonstrukci chátrajícího domu na Letné.

Nové bydlení plánuje i magistrát. Letos by měl začít se třemi projekty, které nabídnou zhruba tisícovku bytů. Jde o bytové domy na Černém Mostě, v Dolních Počernicích a o přestavbu objektu bývalého hotelu Opatov na Jižním Městě.

Projekty vyjdou na zhruba 2,2 miliardy korun. Kromě toho magistrát před časem vybral 12 pozemků, které jsou vhodné pro podobné projekty.

Magistrát spravuje téměř 9.000 bytů, dalších zhruba 26.000 mají ve správě městské části. Na základě schválených privatizací magistrát ještě počítá s odkupem zhruba tisícovky bytů.

Další už se podle managementu města prodávat nebudou a Praha chce bytový fond rozšiřovat, stejně jako většina radnic.

Podle předloňské analýzy KPMG po roce 1991 přešlo do vlastnictví Prahy 194.000 bytů, fond tedy od té doby klesl na zhruba 18 procent výchozího stavu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»