Provozuje:
Juris Real Estate

Má ubytovací poplatky odvádět Aibnb, nebo až pronajímatel?

Poslanci se neshodnou.

Má ubytovací poplatky odvádět Aibnb, nebo až pronajímatel?

autor. JURIS REAL

Poslanci se neshodnou.

Legislativní regulace Airbnb narazila. Poslanci se neshodují na tom, zda by měly ubytovací poplatky odvádět za své klienty digitální platformy jako Airbnb či Booking, nebo jako dosud samotní pronajímatelé. Ti ale často své povinnosti opomíjí. „Města se potýkají s tím, že mají poměrně vysoký příliv turistů a vysoký počet bytů v centru města, které jsou pronajímány skrze digitální platformy. Ale odhaduje se, že až ve 40 procentech případů ti pronajímatelé neplatí příslušný poplatek,“ upozornil poslanec Jakub Michálek (Piráti). Jakub Michálek společně s poslancem Patrikem Nacherem (ANO) navrhli, aby vybíraly ubytovací poplatky přímo firmy a následně je hromadně odváděly státu. „Pro tuto platformu je to jeden klik. Je to výhodnější pro stát i pro pronajímatele,“ konstatoval Nacher, který chce o návrhu přesvědčit poslance při třetím čtení zákona. Návrh nedoporučil přijmout rozpočtový výbor a nelíbí se ani ministerstvu financí.

Airbnb je připraveno tyto poplatky v Praze za své klienty vybírat a odvádět. „Pokud nedojde k dohodě v parlamentu, tím spíš je důležité, abychom se dohodli s Airbnb,“ sdělila pražská radní Hana Marvanová (STAN). „Naposledy mi zástupce firmy telefonicky potvrdil, že jsou pro dohodu a jsou ochotni identifikovat ty platby a vybírat je za své klienty v Praze,“ dodala Hana Marvanová.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Registr zastupování je plný rozporů.

Ministerstvo vnitra chtělo odložit účinnost. Více»

YIT zkolaudovala etapu Tornio v Lappi Hloubětín.

A dokončila zde vzorový byt. Více»

PČR zajistila nemovitosti firmě, z níž investoři marně dolují peníze.

Investiční společnost Profit & Prosper, která investorům nedokáže vrátit stovky milionů korun, zkoušela potichu prodat jednu ze svých nemovitostí. Více»

Geosan Development uvolnil do prodeje byty v Rezidenci Radimova Břevnov.

Společnost Geosan Development uvádí na trh další sérii bytů v Rezidenci Radimova Břevnov v atraktivní lokalitě Prahy 6. Projekt je aktuálně ve výstavbě s plánovanou kolaudací již na podzim letošního roku. Více»

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži rozkvetly o měsíc dřív.

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži, která je památkou UNESCO, letos díky teplému počasí rozkvetly o měsíc dřív, než je obvyklé. Návštěvníci je mohou obdivovat především v tzv. Holandské zahradě. Více»

Všechny články a aktuality »»