Provozuje:
Juris Real Estate

MMR vypracovalo návrh Aktualizace č. 2 Politiky územního rozvoje ČR.

Obce a veřejnost teď mají možnost podávat písemné připomínky. Veřejné projednání se bude konat 25. února v Akademii veřejného investování Ministerstva pro místní rozvoj.

MMR vypracovalo návrh Aktualizace č. 2 Politiky územního rozvoje ČR.

autor. JURIS REAL (s využitím Ministerstva pro místní rozvoj)

Obce a veřejnost teď mají možnost podávat písemné připomínky. Veřejné projednání se bude konat 25. února v Akademii veřejného investování Ministerstva pro místní rozvoj.

„Zpracovali jsme návrh aktualizace politiky územního rozvoje, která je důležitým dokumentem státu v oblasti územního plánování, kde jsou vymezeny významné záměry především dopravní a technické infrastruktury, např. koridory pro dálnice nebo železnice. Chceme také zapojit naše partnery, a tak dáváme obcím a veřejnosti možnost se k návrhu vyjádřit. Tato aktualizace, byť rozsahem jednoduchá, má pomoci zejména městu Brnu a Jihomoravskému kraji, poněvadž se týká plánované dálnice D43,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová. Politika územního rozvoje ČR je celostátním nástrojem územního plánování závazným pro navazující územně plánovací dokumentace krajů, resp. obcí a pro rozhodování v území. Aktualizace spočívá ve změně označení stávajícího rozvojového záměru, kterým je dálnice D43 v úseku Brno – Moravská Třebová. V platné politice územního rozvoje je záměr označen jako R43, což odpovídá jeho původnímu zařazení jako rychlostní silnice. Nově se navrhuje označení S43 tak, aby mohlo dojít u tohoto záměru k prověření jeho parametrů a následně k bližší specifikaci v Zásadách územního rozvoje Jihomoravského kraje.

Ministerstvo pro místní rozvoj má předložit Návrh Aktualizace č. 2 Politiky územního rozvoje České republiky vládě do konce září letošního roku. Ministerstvo pořádá také veřejné projednání návrhu, které proběhne dne 25. února 2018, od 17:00 hod., v Akademii veřejného investování, která se nachází v budově MMR – vchod z ulice Pařížské, č. 935/4, 110 00, Praha 1 - Staré Město. Konečný termín pro podání písemných připomínek ze strany obcí a veřejnosti je do 12. března 2019.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»