Provozuje:
Juris Real Estate

MMR poskytne až 74 milionů na podporu bydlení.

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo výzvu na předkládání žádostí o dotaci z programu Podpora bydlení.

MMR poskytne až 74 milionů na podporu bydlení.

autor. JURIS REAL

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo výzvu na předkládání žádostí o dotaci z programu Podpora bydlení.

V celkem třech podprogramech lze žádat o prostředky na regeneraci panelových sídlišť, výstavbu technické infrastruktury a opravu domovních olověných rozvodů. Žádosti lze předkládat od 8. 12. 2014.

„Výzva bude otevřena až do šestnáctého února, žadatelé by však rozhodně neměli podcenit čas určený na přípravu projektu,“ uvedla Karla Šlechtová, ministryně pro místní rozvoj. Žádosti o podporu se podávají prostřednictvím elektronického formuláře a následně písemně včetně povinných příloh do podatelny ministerstva. Projekt je nutné podat nejpozději do 16. 2. 2015.

Detaily o jednotlivých programech:

•Podpora regenerace panelových sídlišť

- Cílem podprogramu je poskytování dotací obcím na regeneraci veřejného prostranství panelového sídliště o celkovém počtu nejméně 150 bytů. Dotace může být poskytnuta až do výše 70 % rozpočtových nákladů na úpravy uvedeného veřejného prostranství, max. však 4 mil. Kč.

- Příjemcem dotace je obec, která má na svém území panelové sídliště s nejméně 150 byty vystavěnými panelovou technologií a na toto sídliště má zpracovaný projekt regenerace.

•Podpora výstavby technické infrastruktury

- Cílem podpory je rozšířit nabídku zainvestovaných pozemků pro následnou výstavbu bytových domů, rodinných domů nebo bytových a rodinných domů. Výše dotace je 50 tis. Kč na 1 byt následně postavený na pozemku zainvestovaném prostřednictvím tohoto podprogramu.

- Příjemcem dotace je obec.

•Podpora výměny domovních olověných rozvodů

- Cílem podpory je zkvalitnění bytového fondu výměnou domovních olověných rozvodů. Tím se docílí snížení obsahu olova v pitné vodě. Dotace je poskytována fyzickým i právnickým osobám, a to v maximální výši 20 tis. Kč na 1 bytovou jednotku.

- Příjemcem dotace je vlastník nebo spoluvlastník domu s domovními olověnými rozvody vody, nebo společenství vlastníků jednotek nebo vlastník nebo spoluvlastník bytu v domě s domovními olověnými rozvody vody, ve kterém společenství vlastníků jednotek nevzniklo.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

PČR prověřuje možné vydírání členů výběrové komise k trase metra D.

Pražská policie prověřuje na základě trestního oznámení dopravního podniku hlavního města možný pokus o vydírání členů hodnoticí komise v tendru na stavbu druhého úseku metra D. Na dotaz ČTK to uvedla policejní mluvčí Eva Kropáčová. Více»

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Všechny články a aktuality »»