Provozuje:
Juris Real Estate

MK do 19. 2. rozhodne o Libeňském mostě.

Ministerstvo kultury předpokládá, že do 19. února vydá rozhodnutí, zda je Libeňský most v Praze kulturní památkou. Nejprve seznámí účastníky řízení se spisovým materiálem, poté rozhodne.

MK do 19. 2. rozhodne o Libeňském mostě.

autor. JURIS REAL

Ministerstvo kultury předpokládá, že do 19. února vydá rozhodnutí, zda je Libeňský most v Praze kulturní památkou. Nejprve seznámí účastníky řízení se spisovým materiálem, poté rozhodne.

ČTK o tom informovala mluvčí ministerstva Simona Cigánková. Magistrát most uzavřel 19. ledna kvůli jeho špatnému stavu pro automobily a MHD.

Technická správa komunikací zaslala ministerstvu 31. ledna zásadní důkaz k řízení o prohlášení Libeňského mostu za kulturní památku, a to expertní zprávu Kloknerova ústavu ČVUT, která hodnotí konstrukci mostu, její použitelnost, životnost a případný zásah, uvedla Cigánková.

Posudek Kloknerova ústavu ČVUT ukázal, že most je v havarijním stavu. Odborníci most zkoumali asi rok.

"Závěr je možná trošku drastický. Avšak obávám se, že musí být minimálně přistoupeno k poměrně rozsáhlé statické rekonstrukci. Jakékoliv dílčí zásahy povedou vždy k tomu, že most bude možno provozovat s omezeným provozem," řekl už dříve šéf ústavu Jiří Kolísko. Podle odborníků by výstavba i rekonstrukce vyšly na obdobnou částku, a to 550 až 600 milionů korun. V původním plánu Technická správa komunikací předpokládala náklady asi 350 milionů korun. Tento plán ale počítal s využitím současných pilířů mostu. To experti kvůli jejich špatnému stavu vyloučili.

Návrh na prohlášení za památku je podán na celé soumostí. Podle odborníků si památkovou ochranu zaslouží obloukové části mostu s kubistickými prvky, které dodnes nesou rukopis autora mostu architekta Pavla Janáka. Rámové konstrukce, které jsou v nejhorším stavu a musí být vyměněny, jsou podle expertů architektonicky bezcenné.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»