Provozuje:
Juris Real Estate

MČ Praha 1 řeší pronájem butiku v Pařížské.

Skupina Carollinum Tamary Kotvalové by měla mít na základě dubnového usnesení radních nájemní smlouvu v domě č.p. 119, kde prodává rolexky, prodlouženou až do konce sprna 2026.

MČ Praha 1 řeší pronájem butiku v Pařížské.

autor. JURIS REAL (Zdroj: Pražský deník)

Skupina Carollinum Tamary Kotvalové by měla mít na základě dubnového usnesení radních nájemní smlouvu v domě č.p. 119, kde prodává rolexky, prodlouženou až do konce sprna 2026.

Opozice si stěžuje, že schválený dokument visel na úřední desce městské části v době Velikonoc pouze na dobu patnácti dní. Jaroslavě Janderové, předsedkyni místní organizace ODS, vadí taktéž údajná opce do roku 2031 a rovněž dojem, že radnice uvedené společnosti nezvýšila nájemné.

„Zásadní rozdíl je totiž v tom, že oproti loňskému roku jsou nyní již známy nabídky dalších zájemců, kteří by za 10 let trvání smlouvy zaplatili do pokladny městské části minimálně o 9 milionů korun více. V době dramaticky rostoucích cen nájemného v Praze jde o až příliš velkou vstřícnost radnice vůči prodejně luxusního zboží, která bezesporu musí vyvolávat vážná podezření,“ konstatovala Janderová v tiskové zprávě. Ve skutečnosti však ještě do pátku běží lhůta pro podání nabídek. Občanští demokraté, kteří v loňských komunálních volbách skončili druzí za Čižinského hnutím a získali pět mandátů v 25členném zastupitelstvu, poukázali také na skutečnost, že současný radní pro majetek David Bodeček (Piráti) minulé vedení v čele se starostou Oldřichem Lomeckým (tehdy TOP 09) ostře kritizoval. Loni v létě se řešily sporné pronájmy včetně ukončení smlouvy firmě Luxury Brand Management, jejímž jediným akcionářem je miliardář Zdeněk Bakala. Radnice pak záměr zrušila - podle některých hlasů i kvůli vyšším nabídkám.

„Před volbami se pan Čižinský a Piráti zaklínali transparentností. Teď se zdá, že se v rozporu s jejich proklamacemi pokoušejí prodloužit lukrativní nájem a obrat tak občany Prahy 1 o miliony korun. Za ty peníze by šlo opravit několik bytů nebo modernizovat Nemocnici Na Františku,“ poznamenala Janderová, která je také šéfkou kontrolního výboru.

Starosta Čižinský přes mluvčího Martina Šebestu vzkázal, že radnice prodlouží nájem luxusnímu obchodu jen v případě, pokud Carollinum dorovná nejvyšší nabídku - včetně těch z minulého roku. Podle Šebesty se totiž záměr projednává od loňského listopadu, kde se jím zabývalo ještě předchozí vedení. Vedení radnice též odmítlo, že by byla uzavřena i pětiletá opce. „Praha 1 chce zvýhodňovat dlouholeté bezproblémové nájemce, a to nejen v bytových, ale i nebytových prostorách. Spolehliví nájemci mají možnost dorovnat nejvyšší nabídku, což je postup, který schválila i Komise obecního majetku, ve které je zastoupená opozice. Městská část chce tímto způsobem podpořit stávající spolehlivé nájemce a přesto se chovat jako řádný hospodář,“ uzavřel mluvčí Šebesta.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»