Provozuje:
Juris Real Estate

MČ Praha 1 má dvě nabídky na provozovatele Nemocnice Na Františku.

MČ Praha 1 má dvě nabídky na provozovatele Nemocnice Na Františku.

MČ Praha 1 má dvě nabídky na provozovatele Nemocnice Na Františku.

autor. JURIS REAL

Radnici Prahy 1 dorazily v tendru na provozovatele Nemocnice Na Františku dvě nabídky. Jednu poslala společnost Nemos Group ze skupiny Penta a druhou společnost Privamed.

ČTK to sdělil radní Prahy 1 i hlavního města Daniel Hodek (ČSSD). Za záměr podepsat koncesní smlouvu radnice sklidila kritiku.

Praha nakonec nabídla, že nemocnici převezme. Zda bude koncesní řízení ukončeno, nebo nemocnici převezme Praha, není rozhodnuto.

Společnost Nemos Group nabídla radnici jednu korunu, firma Privamed pak 12 milionů korun. K oběma částkám je třeba připočíst ještě roční nájemné šest milionů korun, které si podmiňuje v podmínkách tendru radnice. Informace o průběhu řízení by měli dostat ve čtvrtek jako informativní materiál pražští zastupitelé. Management Prahy totiž na začátku ledna projevilo zájem o provoz nemocnice. "Partnerství s hlavním městem se zatím jeví jako nejvýhodnější," řekl dnes Hodek. Kdo a jak bude v budoucnu nemocnici provozovat, podle něj ale nyní nelze předjímat.

Radnice nabídla nemocnici soukromníkům prostřednictvím koncesní smlouvy, která by zajistila stávající nabídku služeb. Proti plánu radnice přenechat provoz nemocnice soukromníkovi se postavila místní opozice i politici z Prahy 7. Podle nich zařízení využívá i mnoho jejích obyvatel a podmínky koncese jsou nevýhodné.

Celková hodnota plánované koncese na 35 let je odhadována na 10,5 miliardy korun. Praha 1 stanovila nájemné půl milionu měsíčně, zároveň však podmínky koncese navrhují kompenzaci ze strany radnice řádově 50 až 60 milionů korun ročně.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»