Provozuje:
Juris Real Estate

M. Slánská prodala realitní kancelář Maxima.

Pražskou RK Maxima Reality, která působí na realitním trhu od roku 1996, koupila společnost Finep Maxima. Tu založili lidé z developerské skupiny Finep. Značku Maxima Reality plánují zachovat a byznys dále úspěšně rozvíjet.

M. Slánská prodala realitní kancelář Maxima.

autor. JURIS REAL

Pražskou RK Maxima Reality, která působí na realitním trhu od roku 1996, koupila společnost Finep Maxima. Tu založili lidé z developerské skupiny Finep. Značku Maxima Reality plánují zachovat a byznys dále úspěšně rozvíjet.

Přední realitní kancelář Maxima Reality změnila vlastníka. Novým majitelem se stala v srpnu založená společnost Finep Maxima, za níž stojí lidé z developerské skupiny Finep. Společnost Maxima Reality, jednu z nejstarších a největších realitních kanceláří v Česku, budovala od roku 1996 podnikatelka Marta Slánská.

"Je mi 65 let, majitelkou bych zůstala, ale vést firmu už jsem nechtěla a ředitele se mi nepodařilo najít," řekla HN Slánská, dosavadní majitelka a generální ředitelka Maxima Reality.

"Mým nástupcem, novým generálním ředitelem, se stal Vladimír Zuzák," uvedla Slánská s tím, že věří, že firmu předala do dobrých rukou. Zuzák podle ní bude firmu dále rozvíjet. Slánská dostávala prý nabídky na odprodej firmy již delší dobu. Nového majitele podle svých slov vybrala "po velmi důkladném zvážení". Podnikatelka ještě těsně před podpisem smlouvy znovu nabídla firmu svému synovi Davidu Černíkovi, ale ten do ní vstoupit nechtěl. "Přitom jsem mu firmu nabízela zadarmo," řekla Slánská. Černík tak zůstane v právním oddělení společnosti.

V roce 1996 od základů vybudovala společnost Maxima Reality a od té doby stála v jejím čele. V současnosti patří její firma mezi nejstarší a největší realitní kanceláře v České republice. Jako jediná ředitelka má vliv na všechna rozhodnutí ve firmě. Vládne tvrdou rukou – řídí se např. heslem „V Maximě si může každý dělat, co já chci!“. Maxima má téměř nulovou fluktuaci a mnoho jejích obchodníků zůstává u této firmy i víc než deset let. Nový šéf Vladimír Zuzák byl již představen zaměstnancům a makléřům realitky a ti na něho podle Slánské reagují pozitivně. "Je mladý, myslím, že si budou rozumět," řekla Slánská. Částku, za kterou byla Maxima Reality prodána, prodávající ani kupující nechtěli komentovat. "Spojení dvou velkých hráčů na trhu, kteří oba patří mezi největší ve svém oboru na území Prahy, umožní další rozvoj poskytovaných služeb," komentoval transakci generální ředitel Finepu Tomáš Pardubický. "Stejně jako tomu je u Finepu, i v případě naší nové akvizice pro nás bude zásadní kvalita poskytovaných služeb a zodpovědný proklientský přístup,“ dodal Pardubický s tím, že obě společnosti budou i nadále působit pod svým vlastním jménem.

Finep patří do první pětky největších rezidenčních developerů na českém trhu. Loni firma prodala 620 bytů. Nové byty Finep staví v Praze, v zahraničí má pak developerské projekty na Slovensku a v Mongolsku. V roce 2013 Maxima Reality utržila téměř 60 milionů korun, provozní hospodářský výsledek dělal 2,6 milionu korun. Společnost je dlouhodobě zisková, i když finanční výsledek od roku 2007 plynule klesá. Firma loni zprostředkovala obchody s nemovitostmi v hodnotě 1,5 miliardy korun.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Luxusní byt slavného návrháře se prodal za 253 mil. korun.

Pařížský byt zesnulého módního návrháře Karla Lagerfelda se prodal za deset milionů eur (253 milionů korun). Více»

Na památkách po celé České republice začíná hlavní turistická sezona.

Na státních památkách dnes začíná hlavní turistická sezona. Tradiční termín otevření památek se letos z 1. dubna posunul kvůli Velikonocům. Více»

Investor, který vstoupí do Vít. sléváren, by měl být znám za několik týdnů.

Jméno investora, který by měl do ostravské společnosti Vítkovické slévárny vstoupit jako její nový vlastník, by mělo být známo do několika týdnů. ČTK a MF Dnes to řekl insolvenční správce Jan Mašek ze společnosti AZAM - insolvence. Více»

Společnost PlaneStation musí vyklidit vojenské letiště Líně.

Krajský soud v Plzni rozhodl, že firma PlaneStation musí do dvou měsíců od obdržení rozsudku vyklidit záložní vojenské letiště Líně. Nájemce, který letiště od roku 2000 provozuje, včera uvedl, že se ještě dovolá k Nejvyššímu soudu. Více»

Útlum uhelných elektráren dodávky neohrozí.

Výrazně však zdraží energie. Více»

Všechny články a aktuality »»