Provozuje:
Juris Real Estate

Lyžařské areály opětovně vyzvaly vládu k rozhodnutí o jejich provozu.

Provozovatelé skiarelů a profesní organizace znovu vyzvali vládu k jasnému vyjádření, kdy a případně za jakých podmínek provoz zimních středisek umožní.

Lyžařské areály opětovně vyzvaly vládu k rozhodnutí o jejich provozu.

autor. JURIS REAL, ČTK

Provozovatelé skiarelů a profesní organizace znovu vyzvali vládu k jasnému vyjádření, kdy a případně za jakých podmínek provoz zimních středisek umožní.

Na rozhodnutí zbývá poslední zhruba týden, pozdější otevření postrádá u většiny lyžařských areálů smysl.

Provozovatelé jsou připraveni fungovat i za přísnějších podmínek, než která nastavilo např. Rakousko. Zástupci skiareálů a profesních organizací to uvedli v odeslaném dopisu premiérovi Andreji Babišovi (ANO) a vládě, který má ČTK k dispozici.

Skiareály nejsou podle jejich provozovatelů samy o sobě z epidemiologického hlediska rizikové, neukazují na to podle nich žádná data.

Poukazují na skutečnost, že střediska fungují v Rakousku, od následujícího víkendu se vleky rozjedou také v Polsku a v mnoha oblastech Itálie.

V České republice je období jarních prázdnin a lidé přes uzavřené sjezdovky na hory stejně vyrážejí. "Vzhledem k dlouhodobému uzavření jiných možností trávení volného času a narůstající frustraci v domácnostech je nepravděpodobné, že tento trend poklesne. Mobilita tedy existuje a naopak bez fungujících skiareálů nelze pohyb návštěvníků na svahu organizovat a regulovat a zajistit i další potřebné služby či infrastrukturu," napsali zástupci odvětví v dopise.

Nastavená opatření mohou provozovatelé podle profesních organizací ve spolupráci se státem aktivně vymáhat. Snížilo by to zdravotní rizika vyplývající z dosavadní chaotické situace na horách.

"Žádáme pana ministra (zdravotnictví Jana) Blatného o jednání, ve kterém bychom rádi odůvodnili naše stanovisko a mohli i dále konzultovat opatření v areálech pro zabezpečení zdraví našich občanů," uvedli dále.

Krátí se čas vhodných podmínek pro fungování skiarelů, ale pro mnohá střediska je stávající situace fatální i z ekonomického hlediska. Ztráty tuzemských skiareálů ke konci ledna podle Asociace horských středisek činí 1,5 až dvě miliardy korun.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v ČR

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku. Stojí v místě, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor pro Romy. Více»

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

Všechny články a aktuality »»