Provozuje:
Juris Real Estate

Lidé z Písnice snad mají naději na ukončení bytového sporu.

Jednání ohledně prodeje bytů na pražské Libuši se schylují ke konci. Nečekané řešení ohledně sporu několika stovek bytů, které plánuje společnost ČEZ prodat přineslo vedení hlavního města.

Lidé z Písnice snad mají naději na ukončení bytového sporu.

autor. JURIS REAL

Jednání ohledně prodeje bytů na pražské Libuši se schylují ke konci. Nečekané řešení ohledně sporu několika stovek bytů, které plánuje společnost ČEZ prodat přineslo vedení hlavního města.

Magistrát hodlá půjčit městské části Libuš bezúročnou půjčku na odkoupení sídliště Písnice. Jedná se o 730 bytů na rozloze 72 tisíc metrů čtverečních. Cena takovéto transakce bude odhadem 1,2 miliardy korun.

„Historicky se o bytové fondy starají městské části. Pokud by nabídka libušské radnice uspěla, je Praha ochotná poskytnout jí bezúročnou půjčku na dvacet let,“ říká primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

Lhůta na podání nabídek do tenderu vyprší 2. prosince, což je velmi šibeniční termín i pro místní obyvatele, kteří by se rádi tendru účastnili.

„Není vůbec reálné, abychom za tu dobu stačili vytvořit potřebnou právnickou osobu. Musíme založit několik desítek družstev a poté jedno superdružstvo, které do soutěže vstoupí. A hlavně také musíme získat velký úvěr. Do jednání už jsme s jednou z bank vstoupili, řízení o poskytnutí takové částky trvá obvykle alespoň půl roku,“ říká advokát Petr Novotný, který obyvatele Písnice zastupuje.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

V Letech byl otevřen památník holokaustu Romů a Sintů v ČR

Muzeum romské kultury otevřelo dnes Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách v Letech na Písecku. Stojí v místě, kde byl za druhé světové války koncentrační tábor pro Romy. Více»

Depozitář budoucího Tech. muzea ve Vysokém Mýtě zaplňují historické autobusy.

Do opravené haly, která bude sloužit jako depozitář budoucího Technického muzea ve Vysokém Mýtě, se stěhují historické autobusy. Více»

Stavební veletrhy v Brně poradí s rekonstrukcemi.

Stavební veletrh Brno, Dřevo a stavby a Festival architektury od středy do soboty obsadí dva pavilony brněnského výstaviště. Více»

Banky poskytly v březnu hypotéky za 18 mld. Kč.

To je o půlku více než loni. Více»

Historickým městem roku 2023 se stal Žatec na Lounsku v Ústeckém kraji.

Cena je odměnou za nejlepší využití peněz na obnovu památek z programu ministerstva kultury. Více»

Všechny články a aktuality »»