Provozuje:
Juris Real Estate

Lidé stále častěji hledají velké rodinné byty.

V nabídkách developerů je jich ale málo.

Lidé stále častěji hledají velké rodinné byty.

autor. JURIS REAL

V nabídkách developerů je jich ale málo.

Přestože prodejům nových bytů v Praze loni opět vévodily hlavně menší byty, stále více rodin hledá pro vlastní bydlení rozlehlejší byty s více pokoji.

Vybrat ten správný může být složitější, protože jejich nabídka je omezená. Developeři totiž stále preferují garsonky a menší dvoupokojové byty.

„Garsonky a menší byty jsou vhodné hlavně pro jednotlivce, takzvané singles, či bezdětné páry. Pro početnější rodiny s dětmi jsou však vhodnější rozlehlejší byty s více pokoji, které nabízí každému členu rodiny dostatek soukromí. Vhodně zvolené dispoziční řešení bytu umožní zřídit dětem vlastní pokoje, oddělenou klidnou pracovnu ocení i pracující rodiče,“ říká Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL, která je dlouhodobým lídrem bytové výstavby v České republice.

Zatímco v devadesátých letech minulého století a v navazujícím desetiletí rodiny s dětmi odcházely bydlet za Prahu, v posledních letech se tento trend obrací.

„Lidé pracující v Praze si více uvědomují, že jim každodenní dojíždění do zaměstnání z okolních měst a obcí zabírá drahocenný čas, který mohou strávit s rodinou. Proto chtějí zůstat v Praze, která jim kromě kratší dojezdové vzdálenosti nabízí také výrazně lepší zázemí včetně nepřeberného množství kroužků pro děti. Na rozdíl od rodinného domu také odpadá podstatná část starostí s údržbou stavby a okolí,“ zdůrazňuje hlavní výhody rodinných bytů v Praze Korec.

Nutným předpokladem rodinného bytu je vhodná lokalita, která musí nabídnout kompletní občanskou vybavenost včetně různého typu škol či lékařů.

Ideální je také blízkost přírody, kterou mohou rodiny využít k výletům či rekreačnímu sportování.

Rozhodující pro všechny zájemce o nový byt je cena, rodiny s dětmi ji přitom řeší ještě více, než jiné kategorie kupujících. „Jen u EKOSPOLU, který na trhu úspěšně působí už 24 let, lze pořídit i velké rodinné byty s nejlepším poměrem ceny a kvality. Například byt 4+kk s rozlohou 115 metrů čtverečních a třiačtyřicetimetrovou terasou v nejprodávanějším projektu loňského roku EKOCITY Hostivař lze pořídit už za 4,75 milionu korun,“ upozorňuje na bezkonkurenční byt Korec. Aktuálně dlouhodobý developerský lídr EKOSPOL nabízí na tři desítky rodinných bytů s rozlohou přesahující sto metrů čtverečních v několika vyhledávaných pražských lokalitách. Všechny mají vlastní terasy s výjimečným výhledem, které využití bytu ještě zvyšují.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

NHL plánuje stěhování klubu Arizona Coyotes do Salt Lake City

Rada guvernérů NHL jednohlasně schválila prodej klubu Arizona Coyotes a jeho přesun do Salt Lake City. Více»

Zájemci mají možnost navštívit stanice metra B Florenc.

U příležitosti oslav padesáti let metra v Praze nabízí dopravní podnik unikátní možnost navštívit zázemí ve stanici Florenc. Více»

V Rokycanech existují ekologické veřejné toalety.

Nevyužívají elektřinu, ani chemii. Více»

Soud zahájil insolvenci s firmou Kovosvit MAS Machine Tools.

Českobudějovický krajský soud zahájil insolvenční řízení se strojírenskou firmou Kovosvit MAS Machine Tools. Věřitel požaduje po společnosti zaplacení dlužné částky více než 20 milionů korun. Více»

Mrazivá noc snížila naději na letošní dobrou úrodu ovoce.

Čekají se další mrazy. Více»

Všechny články a aktuality »»