Provozuje:
Juris Real Estate

Levnější byty se mnohdy díky zvolené stavebně-technické koncepci prodraží.

Snaha o co nejnižší finanční náklady na pořízení bytu často vede k celkovým vysokým peněžním výdajům na údržbu bytového domu.

Levnější byty se mnohdy díky zvolené stavebně-technické koncepci prodraží.

autor. JURIS REAL

Snaha o co nejnižší finanční náklady na pořízení bytu často vede k celkovým vysokým peněžním výdajům na údržbu bytového domu.

O koupi nového bytu v současnosti rozhoduje především jeho pořizovací cena.

Developeři také povětšinou opustili od různých lákadel ve formě bonusů a poptávající se zájemce o nové byty se snaží přilákat "výhodnou" cenovou nabídkou.

Nicméně snaha o co nejnižší náklady se ale často promítá do kvality vybavení společných prostor a vnějších částí bytového domu. Přitom se standard u jednotlivých developerských společností značně liší. Většina zájemců, kteří se jdou podívat na nový byt, se bohužel zajímá např. pouze o barvu kachliček v koupelně, ale už např. neřeší, jaká dlažba se nachází na chodbách nebo z jakého materiálu jsou dveře. Tak např. nekvalitní dlažba na chodbě znamená vyšší nároky na úklid. Častým problémem také bývá krátká životnost a celková stavební (rozuměj technická) kvalita (pozn. zpracování) střechy bytového domu. Často opomíjeným kritériem při výběru nového bytu bývá také výše pravidelných poplatků. Kupující by si tak měli před koupí nové bytové jednotky zjistit výši měsíčních nákladů spojených s užíváním bytu a domu. Je totiž známou věcí, že z jednou povinností developerské společnosti je ve smlouvě o převodu bytové jednotky určit tzv. správce domu (rozuměj společných částí domu). Např. mnoho (rozuměj většina) lidí si pořizuje bytovou jednotku a raduje se z nízkých plateb do tzv. fondu oprav. Přitom si ale často neuvědomují, že nastane veliký problém, až se společenství vlastníků bytových jednotek bude muset rychle a efektivně domluvit na zaplacení peněžních nákladů např. na již zmíněnou opravu střechy. Přitom jde v praxi často o mimořádně komplikovaná právní jednání.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

MMF zhoršil odhad růstu tuzemské ekonomiky na 0,7 procenta.

Hrubý domácí produkt České republiky se v letošním roce zvýší o 0,7 procenta po loňském poklesu o 0,4 procenta. Předpověděl to ve svém jarním výhledu pro světovou ekonomiku Mezinárodní měnový fond. Více»

Zkrácení doby oddlužení na tři roky čeká v Poslanecké sněmovně schvalování.

Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky čeká ve Sněmovně závěrečné schvalování. Ve hře jsou po včerejším druhém čtení různá zpřísnění vládní novely. Více»

U metra na Čerňáku začala výstavba polyfunkčního domu za 630 mil. Kč.

U stanice pražského metra B Černý Most v Praze 14 má do dvou let vzniknout nový polyfunkční dům s byty pro dostupné bydlení, restaurací, knihovnou nebo informačním centrem radnice. Více»

Skanska spouští prodej nových bytů.

Skanska spouští prodej nové etapy ve čtvrti Emila Kolbena ve Vysočanech. Více»

Výkonný výbor FAČR se má dnes zabývat výstavbou nového stadionu na Strahově.

Po dnešním jednání výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky by mělo být jasněji o osudu areálu na Strahově. Více»

Všechny články a aktuality »»