Provozuje:
Juris Real Estate

Levné hypoteční úvěry jsou jedním z motorů developerského trhu.

Objem nových hypoték dosáhne v letošním roce úrovně kolem 180 miliard korun, což je zhruba pětinový nárůst proti dosud rekordnímu roku 2013. Vyplývá to z prohlášení generálního ředitele Hypoteční banky Jana Sadila pro média.

Levné hypoteční úvěry jsou jedním z motorů developerského trhu.

autor. JURIS REAL

Objem nových hypoték dosáhne v letošním roce úrovně kolem 180 miliard korun, což je zhruba pětinový nárůst proti dosud rekordnímu roku 2013. Vyplývá to z prohlášení generálního ředitele Hypoteční banky Jana Sadila pro média.

Podle něj by v příštím roce mohl objem poskytnutých hypoték činit 170 miliard korun.

Veliký zájem o hypotéky se odráží i v nárůstu prodeje nových bytů. „Úroky z hypoték jsou rekordně nízké a výrazně tak zvyšují dostupnost vlastního bydlení. Lidé už nevyčkávají, a pokud zvažovali pořízení bytu či domu, dělají to právě nyní. Zároveň svou budoucnost vidí optimističtěji a nebojí se kvůli pořízení bydlení zadlužit. Tato pozitivní nálada se projevuje především na pražském trhu s novými byty, který letos míří k rekordní sedmitisícové hranici,“ uvedl Evžen Korec, generální ředitel a předseda představenstva společnosti EKOSPOL, která je lídrem bytové výstavby v České republice.

Přetrvávající optimistická nálada na trhu a velký zájem o pořízení nového bytu je současně pobídkou pro developery k přípravě dalších projektů.

„Společnost EKOSPOL má připravených několik atraktivních projektů ve vyhledávaných částech Prahy, ve kterých v příštím roce uvede do prodeje cca 700 bytů. Zároveň připravujeme projekty s 5000 byty v tržní hodnotě 10 miliard korun, které uvedeme na trh v následujících čtyřech až pěti letech,“ uzavírá Evžen Korec.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»