Provozuje:
Juris Real Estate

Letenský kolotoč podpořili kočovní herci i návštěvníci Letenských sadů.

V neděli 20. listopadu proběhlo v Národním technickém muzeu předání finančních prostředků vybraných v průběhu léta na záchranu Letenského kolotoče.

Letenský kolotoč podpořili kočovní herci i návštěvníci Letenských sadů.

autor. JURIS REAL

V neděli 20. listopadu proběhlo v Národním technickém muzeu předání finančních prostředků vybraných v průběhu léta na záchranu Letenského kolotoče.

Divadelníci ze souboru Ty-já-tr získali během svého tradičního Putování s Huculem téměř 18 tisíc korun, tyto prostředky doplnily dalších 17 tisíc korun, které byly přes léto vybrány do kasiček v Letenských sadech.

Putování s Huculem je každoroční akce souboru Ty-já-tr, který má svou domovskou scénu v divadle Radar v Praze 7. Po vzoru starých komediantů mladí divadelníci každoročně putují od vesnice k vesnici a hrají divadlo.

Výtěžek z dobrovolného vstupného je vždy věnován na dobročinné účely a sami herci rozhodují, komu vybrané finanční prostředky věnují.

V tomto roce padla volba na obnovu Letenského kolotoče. Výtěžek předala principálka souboru Radka Tesárková řediteli Národního technického muzea Karlu Ksandrovi a radní Prahy 7 Haně Třeštíkové v neděli 20. listopadu. Herci při této příležitosti sehráli své představení Blázen Jankl. „Chtěla bych moc poděkovat všem, kteří se stávají součástí velké rodiny kolem Letenského kolotoče. Každý příspěvek nás posouvá blíž k otevření kolotoče, proto jsme kromě transparentního účtu zavedli také kasičky, do kterých mohou zájemci celoročně přispívat v našich infocentrech či v Národním technickém muzeu. Celkově jsme již tímto způsobem vybrali více jak 60 tisíc korun,“ uvedla radní Prahy 7 Hana Třeštíková (PRAHA 7 SOBĚ).

Náklady na opravu interiéru Letenského kolotoče jsou odhadovány na cca 3,5 milionu Kč. Celkem je ve veřejné sbírce zatím shromážděno cca 1,6 milionu Kč.

Za finanční podpory Ministerstva kultury ČR by měla být na jaře příštího roku zahájena oprava vlastního novorenesančního pavilonu a jeho technologického zařízení, která bude stát 4 miliony Kč. Navazovat bude oprava interiéru kolotoče, na kterou je realizována veřejná sbírka.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Registr zastupování je plný rozporů.

Ministerstvo vnitra chtělo odložit účinnost. Více»

YIT zkolaudovala etapu Tornio v Lappi Hloubětín.

A dokončila zde vzorový byt. Více»

PČR zajistila nemovitosti firmě, z níž investoři marně dolují peníze.

Investiční společnost Profit & Prosper, která investorům nedokáže vrátit stovky milionů korun, zkoušela potichu prodat jednu ze svých nemovitostí. Více»

Geosan Development uvolnil do prodeje byty v Rezidenci Radimova Břevnov.

Společnost Geosan Development uvádí na trh další sérii bytů v Rezidenci Radimova Břevnov v atraktivní lokalitě Prahy 6. Projekt je aktuálně ve výstavbě s plánovanou kolaudací již na podzim letošního roku. Více»

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži rozkvetly o měsíc dřív.

Cibuloviny v Květné zahradě v Kroměříži, která je památkou UNESCO, letos díky teplému počasí rozkvetly o měsíc dřív, než je obvyklé. Návštěvníci je mohou obdivovat především v tzv. Holandské zahradě. Více»

Všechny články a aktuality »»