Provozuje:
Juris Real Estate

Legrad v Chorvatsku láká nové obyvatele, domy nabízí za jednu kunu.

Správní oblast na severu Chorvatska, kterou těžce zasáhlo vylidňování venkova, se rozhodla přilákat nové obyvatele tím, že prodává své opuštěné domy za jednu kunu, tedy v přepočtu za 3,4 koruny.

Legrad v Chorvatsku láká nové obyvatele, domy nabízí za jednu kunu.

autor. JURIS REAL, Idnes.cz

Správní oblast na severu Chorvatska, kterou těžce zasáhlo vylidňování venkova, se rozhodla přilákat nové obyvatele tím, že prodává své opuštěné domy za jednu kunu, tedy v přepočtu za 3,4 koruny.

Nový vlastník nemovitostí se však musí zavázat, že ve městě zůstane nejméně po dobu patnácti let. Legrad byl kdysi významným centrem, po rozpadu Rakouska-Uherska před sto lety se však kvůli novým hranicím ocitl na vedlejší koleji a neustále upadá. Správní obvod, nazývaný v Chorvatsku opčina, se stejnojmenným správním střediskem je obklopený zelenými poli a lesy a leží nedaleko hranic s Maďarskem. V současné době zde žije asi 2 250 obyvatel, což je polovina toho, což před 70 lety.

Legrad se proto rozhodl nabídnout k prodeji 19 prázdných domů a opuštěných stavenišť za cenu jedné kuny. Domy jsou však v různém stavu. Některé jsou polorozpadlé, chybí jim okna a dveře a stěny pokrývá plíseň. Nabídka má však i své podmínky. Nový majitel, jednotlivec nebo pár, musí být finančně solventní a nesmí mu být více než 40 let. Musí se také zavázat, že zde zůstane nejméně 15 let.

Starosta Ivan Sabolić uvedl, že nabídka přilákala i zájem v zahraničí. Dotazy na domy přišly z Ruska, Ukrajiny, Turecka, Argentiny nebo Kolumbie. Imigrace je však v Chorvatsku složitá, takže Legrad se zatím zaměřil na místní. Nově příchozím nabízí i pracovní příležitosti v potravinářském, dřevozpracujícím a kovozpracujícím průmyslu.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

CREDITAS zdvojnásobila portfolio nájemních bytů.

Společnost CREDITAS Real Estate z investiční skupiny CREDITAS posiluje svou pozici na trhu institucionálního nájemního bydlení. Více»

UniCredit Bank snižuje úrokovou sazbu.

Ta začíná na 4,89 pct. Více»

ČKD Blansko Holding je v insolvenci.

Dluží přes 300 milionů korun. Více»

Věřitelé Tamehu Czech přihlásili u insol. soudu pohledávky za 8,27 mld. Kč.

Celkem 181 věřitelů společnosti Tameh Czech přihlásilo u soudu pohledávky dohromady za 8,27 miliardy korun. Více»

Koalice se zatím neshodla na výši parkovného v zónách.

Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL), Piráti a STAN se dosud neshodla na tom, kolik by mělo stát stání v parkovacích zónách po zvedení chystané změny pravidel. Více»

Všechny články a aktuality »»