Provozuje:
Juris Real Estate

Kraj souhlasí s odkupem nemocnice v Litoměřicích.

Členové zastupitelstva Ústeckého kraje schválili bezúplatný převod majetku litoměřické nemocnice, jejímž jediným akcionářem je město Litoměřice, na společnost Krajská zdravotní (KZ), která patří kraji.

Kraj souhlasí s odkupem nemocnice v Litoměřicích.

autor. JURIS REAL, ČTK

Členové zastupitelstva Ústeckého kraje schválili bezúplatný převod majetku litoměřické nemocnice, jejímž jediným akcionářem je město Litoměřice, na společnost Krajská zdravotní (KZ), která patří kraji.

Pro převod hlasovalo všech 51 přítomných zastupitelů. Prodej by se mohl uskutečnit koncem letošního roku, kraj za nemocnici zaplatí skoro 120 milionů korun.

Krajští i městští zastupitelé již loni v prosinci podpořili memorandum, podle něhož bude litoměřická nemocnice začleněna do páteřní sítě krajských nemocnic.

Litoměřice o změně vlastníka zdravotnického zařízení uvažovaly delší dobu.

Důvodem je podle vedení města nutnost investovat do zařízení, které je spádové pro 150.000 pacientů. Z memoranda mj. vyplývá, že nemocnici nebude moct kraj po koupi od města na nikoho převést.

"Budeme pokračovat v převodu, je připravena smlouva, budeme ji podepisovat koncem června, začátkem července s panem hejtmanem," řekl dnes novinářům starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč (ODS).

Doplnil, že smlouva má suspenzivní (odkladný) účinek do doby, než se vyřeší např. dotace. "Uděláme veškeré kroky, aby finance (z dotací) zůstaly. Nemělo by to logiku, jsou to finance do veřejného zdravotnictví," řekl starosta.

Místostarosta Karel Krejza (ODS) uvedl, že zhruba osmdesátimilionovou dotaci z integrovaného regionálního operačního programu (IROP) by mohlo město možná vracet.

"Zákon tak, jak je napsán, zná jen fúzi, nezná prodej obchodního závodu, takže jsme dostali negativní stanovisko z IROP a tam bude potřeba vyjednat výjimku," sdělil Krejza.

Náměstek primátora Martin Klika (ČSSD) novinářům uvedl, že litoměřická nemocnice bude zařazena na stejnou úroveň jako ostatních pět nemocnic v regionu, které spravuje Krajská zdravotní.




Fórum




Vaše jméno:
Váš E-mail:
Text:
  Opište ověřovací kód z obrázku!
   
 
  Odesláním tohoto příspěvku poskytujete souhlas se zpracováním osobních údajů podle GDPR.


 
Novinka

Získejte až 20% z provize realitní kanceláře.

Spolupráce - Provizi ve výši 20% nabízíme tomu, kdo zprostředkuje obchod, který bude naší společností úspěšně realizován.

Volejte 777 603 019

 

Kalkulátor nemovitostí

KalkultorSpočítejte si cenu vaší nemovitosti: Více o kalkulátoru

 

Poslední Aktuality a články

Metropole by stála o budovu ruské školy.

V rozhlehlé budově na Krupkově náměstí v Bubenči se tři roky neučí. Sídlila v ní střední škola při ruském velvyslanectví. Více»

MČ Praha 1 zrenovuje domy.

Rovněž v letošním roce bude několik památek na území Prahy 1 opraveno i díky příspěvku z Programu regenerace městský památkových rezervací a městských památkových zón ministerstva kultury, který získá městská část. Více»

Teplárny opět obnovují plné vytápění.

Reagují na ochlazení. Více»

Zřítila se fasáda historické budovy kodaňské burzy.

Hlavní fasáda historické budovy kodaňské burzy, kterou v úterý zachvátil požár, se zřítila, uvedl mluvčí dánských hasičů. Více»

Soutěž o využití areálu na Strahově se nachází ve 2. kole.

Fotbalová asociace České republiky jedná jen se Spartou. Více»

Všechny články a aktuality »»